майонеза Kраси
Новини от Пловдив » Важно » Най-високата жилищна сграда в ЕС беше завършена за 17 години
Важно Суматоха

Най-високата жилищна сграда в ЕС беше завършена за 17 години

След 17 години строителство, небостъргачът Intempo в испанския курорт Бенидорм е окончателно завършен.

Със своите 187 метра Intempo е най-високата жилищна сграда в Европейския съюз, а кулите му близнаци се отличават с най-бързите асансьори в Испания, движейки се със скорост 4,2 метра в секунда и достигайки най-високия етаж за 52 секунди.

Небостъргачите в испанския курорт Коста Бланка могат да се конкурират с Манхатън или Хонконг, с 80 блока по-високи от 25 етажа, но 47-те етажа на Intempo оставят всички в сянка.

Кулите в горната част са свързани, там цената на апартаментите и мезонети е около 2 милиона евро. Иначе началната цена за апартамент в тази сграда е 257 000 евро.

Курорти като Бенидорм са понесли тежестта на драстичния спад на чуждестранните посетители поради пандемията от коронавирус. 100 от 256-те апартамента на Intempo обаче са продадени предварително – около 60 процента на испанци, а останалите на руснаци, скандинавци, германци и белгийци.

Интересното е, че този курорт вдъхнови карикатуристите на Батман да поставят историята на най-новия комикс точно тук. Награденият с награди испански график Пако Рока казва, че е избрал Бенидорм, защото с всички небостъргачи изглежда като „нещо между Лас Вегас и Готъм“./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

Покажи резултатите

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...