Quantcast
Новини Пловдив » България » Нинова след консултациите: Трети избори ще са тежки за България, трябва да се състави кабинет
България Важно ИЗБОРИ 2021 Политика

Нинова след консултациите: Трети избори ще са тежки за България, трябва да се състави кабинет

Корнелия Нинова

Трети избори ще са прекалено тежки за България, без актуализация на бюджета, без План за възстановяване и устойчивост. Трябва да направим всичко възможно да се състави кабинет. Това заяви лидерът на „БСП за България“ Корнелия Нинова след консултациите при президента Румен Радев.

БСП са готови да разговарят, първо за приоритети, а след това по конкретни имена евентуално за министри в бъдещ кабинет. Нинова не изключва възможността в бъдещото правителство да има представители от служебния кабинет. „Ако третият мандат президентът връчи на нас, бихме поканили служебни министри“, каза тя.

Лидерката на БСП обясни, че от „Има такъв народ“ са пожелали след първоначалните срещи експертни групи да започнат да работят по конкретни приоритети и програми.

„Това ще бъде по-дълъг процес. И президентът каза, че не бърза с връчването на мандата. В тази ситуация отговорното е никой от лидерите на партиите да не настоява да е премиер – това ще взриви диалога. Няма нужда да си мерим егото кой да е премиер, каза Корнелия Нинова.

Тя отново заяви, че след разговорите в събота са ИТН, в неделя всичко ще бъде обсъдено на Националния съвет. „Тогава очакваме да получим мандат по приоритети, за които да се говори, за червени линии, които да не се прекрачват, за приоритети, от които няма да се отстъпи. БСП няма да отстъпи от позициите си. Приватизацията на ББР и концесии на пътища противоречи на нашите идейни и идеологически разбирания. Това е крайно неолиберален модел, ние сме за повече държава в икономиката и против тези концесии, каза лидерката на БСП.

Тя отново заяви готовност, ако с първи и втория мандат не се състави правителство, БСП да предложи кабинет.

„Управление с плаващо мнозинство е неустойчиво, казваме го от опит в предишни парламенти. Особено на прага на приемането на бюджет, където всяка политическа сила има своите приоритети, а и скоро предстои да се приеме актуализация на бюджета, коментира тя./ПловдивПрес

Още новини по темата

Президентът Радев: От БСП зависи устойчивостта на парламентарното мнозинство

ИТН след консултациите при Радев: В коалиция няма да влезем

ГЕРБ-СДС няма да участват в консултациите при президента

Радев към ИТН: Нека тезата „Отиваме на избори“ оставим на заден план

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Кауза Пловдив
ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...