Quantcast
Новини Пловдив » Случка на деня » Поли Генова търси кулинарните изненади на Пловдив
Случка на деня

Поли Генова търси кулинарните изненади на Пловдив

Поли Генова търси интересни кулинарни рецепти из Пловдив.
Поли Генова търси интересни кулинарни рецепти из Пловдив.

Завършиха снимките на пловдивското кулинарно приключение на певицата Поли Генова. Цял ден тя обикаляше из заведенията в квартал „Капана“ и Стария град, за да намери местата, в които се предлага храна, типична за региона. Следвана от няколко камери, Поли влизаше в ресторантите, срещаше се с главните готвачи, помагаше с каквото може в готвенето и най-вече питаше за рецепта или храна, която се предлага само тук, в този град. Поли търсеше отговори на въпроси като този дали известните асеновградски сармички всъщност не са пловдивски, какво различава едрия фасул, сготвен тук, от рецептите за боб в други краища на България.

Пловдив е любим мой град, казва Поли Генова, защото освен срещите ми с публиката, тук има толкова много исторически  места и средища на изкуството за разглеждане. Само след няколко дни певицата ще направи концерт в Античния театър и пловдивчани ще чуят чудесната ѝ музика.

Какво точно записаха камерите на сдружение „Избери България“ за проекта „Пловдивски кулинарни изненади“  скоро ще може да се види във филма със същото заглавие. Това, което направи впечатление на целия снимачен екип, е, че готвачите предпочитат местните продукти, търсят  традиционни рецепти, използват стари и нови идеи.

Проектът се осъществява с подкрепата на Община Пловдив по Компонент 3 „Гражданска активност“ по Наредбата за реда и условията за финансиране на инициативи в сферата на културата, част от Календара на културните събития на Община Пловдив.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

Покажи резултатите

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...