Quantcast
Новини Пловдив » Култура » Лов на градски съкровища днес и утре в Пловдив
Култура Пловдив

Лов на градски съкровища днес и утре в Пловдив

Коя е първата българска киноактриса, къде се намира Алеята на етносите и какво е клепсидра, са част от въпросите, чиито отговори ще търсят този уикенд из Пловдив любителите на градски приключения и стратегически игри.

„Лов на градски съкровища“ е игра, която има за цел да запознае и разкрие под формата на забавно приключение – разходка из историите на прочути или почти неизвестни пловдивски забележителности. Играта е безплатна и подходяща както за индивидуални играчи, така и за отбори от по 2-ма или до 10 души, приятели и семейства. Забавната игра предвижда в рамките на три часа всички ловци на градски находки да изпълняват мисии от различен характер: ролеви, логически и конструктивни, ръководени от специални карти и инструкции. Освен че ще откриват интересни предмети и скрити награди, приключенците ще научават и малко известни факти за многопластовото материално и нематериално културно наследство на града.

Началото в събота е в 10,30 часа и в неделя от 18 часа от две локации едновременно – пред Виенския павилион в Цар-Симеоновата градина или градинката зад Джумая джамия. Не е необходимо предварително записване за желаещите да се включат.

Организаторите от сдружение „Културна децентрализация“ предвиждат и още няколко издания на „Лов на градски съкровища“, които ще се състоят на 31 юли, 1, 28 и 29 август с начален час 18 и същите стартови локации. Проектът се реализира като част от програма „Наследство“ на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

Покажи резултатите

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...