майонеза Kраси
Новини от Пловдив » Култура » Лов на градски съкровища днес и утре в Пловдив
Култура Пловдив

Лов на градски съкровища днес и утре в Пловдив

Коя е първата българска киноактриса, къде се намира Алеята на етносите и какво е клепсидра, са част от въпросите, чиито отговори ще търсят този уикенд из Пловдив любителите на градски приключения и стратегически игри.

„Лов на градски съкровища“ е игра, която има за цел да запознае и разкрие под формата на забавно приключение – разходка из историите на прочути или почти неизвестни пловдивски забележителности. Играта е безплатна и подходяща както за индивидуални играчи, така и за отбори от по 2-ма или до 10 души, приятели и семейства. Забавната игра предвижда в рамките на три часа всички ловци на градски находки да изпълняват мисии от различен характер: ролеви, логически и конструктивни, ръководени от специални карти и инструкции. Освен че ще откриват интересни предмети и скрити награди, приключенците ще научават и малко известни факти за многопластовото материално и нематериално културно наследство на града.

Началото в събота е в 10,30 часа и в неделя от 18 часа от две локации едновременно – пред Виенския павилион в Цар-Симеоновата градина или градинката зад Джумая джамия. Не е необходимо предварително записване за желаещите да се включат.

Организаторите от сдружение „Културна децентрализация“ предвиждат и още няколко издания на „Лов на градски съкровища“, които ще се състоят на 31 юли, 1, 28 и 29 август с начален час 18 и същите стартови локации. Проектът се реализира като част от програма „Наследство“ на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...