Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Радев: Ще връча мандат, когато партиите постигнат резултат в преговорите
България Важно Политика

Радев: Ще връча мандат, когато партиите постигнат резултат в преговорите

Румен Радев

„Денят на връчването на мандата за съставяне на правителство ще бъде връчен, когато партиите гарантират, че са постигнали резултати от преговорите“. Това заяви президентът Румен Радев във Велико Търново, където участва в тържествената церемония по връчване на дипломите на курсантите от випуск 143-ти „Георги Стойков Раковски“ на Националния военен университет „Васил Левски“.

Той подчерта, че партиите трябва да следват модела, зададен по площадите миналата година – за борба с корупцията, за борба с неравенствата, повишаването на доходите, пенсиите и създаване на подобри условия за здравеопазване и образование.

Радев коментира и решението на ВСС да не отстрани главния прокурор Иван Гешев. „Мотивите на служебните министри бяха в защита на върховенството на правото, докато решението на ВСС беше в защита на статуквото, което е дълбоко отхвърлено от българските граждани. Това показва,че реформата в съдебната система е неизбежна, тя трябва да гарантира отчетност и отговорност на главния прокурор и истинска независимост в съдебната система. Това означава, че трябва да дадем възможно най-бързо шанс на почтените, способни български прокурори и магистрати да започнат борба с корупцията и задкулисието“, каза държавният глава.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

Покажи резултатите

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...