Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Стоян Михалев: С ИТН гледаме в една посока
България Важно ИЗБОРИ 2021 Политика

Стоян Михалев: С ИТН гледаме в една посока

Стоян Михалев

С ИТН гледаме в една посока. Има светлина в тунела. Това заяви депутатът от „Демократична България” Стоян Михалев в ефира на Нова телевизия.

След разговорите в петък стана ясно, че двете партии – „Има такъв народ” и „Демократична България”, са се споразумели за съдебната реформа.

„Това включва и закриването на специализирания съд и прокуратура. Наистина гледаме в една посока с тях по тези теми”, заяви Михалев.

По думите му ИТН и „Демократична България” са се споразумели по основната рамка, оттук нататък ще се разговаря по детайлите.

„Персонални назначения в кабинета не са били предмет на разговор вчера”, каза Михалев. Няма да подкрепят обаче Николай Радулов за вътрешен министър.

Няма да подкрепят и управление, разчитащо на ДПС.

„ДПС за нас е червена линия. Ако има по някакъв начин връзка на следващото управление с ДПС, ние няма да го подкрепим”, заяви още Михалев. „Можем да бъдем и партньори, и опоненти на това управление”, каза Михалев.

Според него „Демократична България” е гарант, че ДПС няма да е част от властта.

„Лесният път е нови избори – социолозите са категорични, че само „Демократична България” повишава резултата си. Но това не е добре за България. Интересът на българските граждани е най-важен. Ние сме в парламента заради целите, които сме си поставили. Ако не можем да ги изпълним, няма да сме там”, каза Михалев.

„Демократична България” ще има своя кандидатура за президентските избори. Към момента обаче още не е определена двойката.

Още

Христо Иванов след консултациите с ИТН: Не сме коментирали имена
ИТН се срещат с „Изправи се, БГ! Ние идваме!“ и БСП

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

Покажи резултатите

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...