Quantcast
Новини Пловдив » България » Бивш съдия сезира прокуратурата за думите на Борисов „С гол г*з таралеж ще мачкаш“
България Важно Съд и Прокуратура

Бивш съдия сезира прокуратурата за думите на Борисов „С гол г*з таралеж ще мачкаш“

Бойко Борисов

Бившият съдия Методи Лалов, сега общински съветник в София, сезира Районна прокуратура – Бургас, за думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов към служебния вътрешен министър Бойко Рашков: “ „Ще ме чегърта и щял да се саморазправи тоя пияница! С гол г*з таралеж ще мачкаш – това мо’а да ти кажа, н*щастник такъв!“ Те бяха произнесени вчера в поморийското село Бата, което е и причината Лалов да се обърне към прокуратурата в Бургас.

Лалов съобщи за сигнала във фейсбук. „Това публично мероприятие на бившия министър-председател г-н Бойко Борисов беше разпространено чрез излъчване на живо от същата дата и час посредством неговия профил във Фейсбук, като намери и широко медийно отражение и по този начин стана достояние на значителен брой хора, включително на мен. Въз основа на описаната фактология може да се направи обоснован извод за извършено престъпление от общ характер против реда и общественото спокойствие, включително за неговия автор“, пише в сигнала.

Лалов подчертава, че правната квалификация не е работа на този, който подава сигнал, но все пак уточнява, че „извършеното от г-н Борисов покрива признаците на престъпния състав по чл. 325, ал. 2, вр. ал. 1 от НК – хулиганство, което се отличава с изключителен цинизъм“. За финал той призовава прокуратурата да образува досъдебно производство.

Още

С гол гъз таралеж ще мачкаш
Борисов към Христо Иванов: Не ви ли е срам да се целувате с Бойко Рашков?

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

Покажи резултатите

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...