Quantcast
Новини Пловдив » България » БСП продължава преговорите с ИТН, но иска споразумение за подкрепа
България Важно ИЗБОРИ 2021 Политика

БСП продължава преговорите с ИТН, но иска споразумение за подкрепа

Корнелия Нинова
Корнелия Нинова

Експертна група на БСП ще продължи преговорите с ИТН, но иска споразумение за подкрепа. Социалистите ще организират срещи и с „Демократична България“ и „Изправи се, БГ! Ние идваме!“ Това съобщи лидерът на БСП Корнелия Нинова след заседанието на Националния съвет на партията. На него е даден мандат за преговори със 120 гласа „за“ и само 1 „против“. Окончателното решение дали БСП ще подкрепи правителство на ИТН ще бъде взето пак от Националния съвет, но чак когато е ясен поименният състав на кабинета. „Не искаме коалиционно споразумение, а споразумение за покрепа по политики“, уточни Нинова.

„Не приемаме налагането на либерален модел на управление – приватизация на ББР и концесиониране на пътищата“, каза Нинова и уточни, че в БСП са против и решението за Северна Македония да бъде взето в ущърб  на българските национални интереси.

За протестите с искания за нейната оставка пред партийната централа Нинова каза: „Това бяха 60 души, организирани  и предвождани от Кирил Добрев, Калоян Паргов и Весела Лечева. 60 души от 82 000 партийни членове. Тези хора не представляват никого, освен себе си.“ Тя уточни, че вътре в залата никой не е искал оставката ѝ, Националният съвет се е занимавал с важния въпрос за съставянето на правителство.

Още

Румен Овчаров: БСП няма да даде празен чек на ИТН
Викове „Оставка“ към Нинова преди пленума на БСП
Националният съвет на БСП заседава днес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

Покажи резултатите

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...