Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Д-р Симидчиев: Вероятността от нова вълна през септември с Делта варианта е 90%
COVID-19 България Важно Здраве

Д-р Симидчиев: Вероятността от нова вълна през септември с Делта варианта е 90%

Д-р Александър Симидчиев

Вероятността за нова COVID вълна от септември и то с Делта варианта е 90%. Българското население е поставено в неизгодно положение. Тези, които официално са преболедували не са много, както и ваксинираните. Това заяви пред bTV пулмологът д-р Александър Симидчиев.

Според него част от ваксинираните могат за кратко време да са преносители на вируса и така рискът за останалите става много сериозен.

„Има държави, в които няма ваксини и те плачат, докато у нас имаме избор, но не се ваксинираме. Този вирус е еволюирал. Той потиска клетъчния имунитет. Ваксинирането трябва да се прави дори при преболедувалите“, препоръча той.

Според него нова вълна на COVID-19 е с 50% вероятност да има през август и 90% през септември-октомври, като пикът ще се дължи на Делта варианта. Дотогава е добре да имаме изградено ниво на антитела. Преболедуването на COVID-19 се равнява на една доза ваксина, подчерта д-р Симидчиев.

„Децата не са първи приоритет за ваксинация. Хората с хронични заболявания и възрастни са приоритетни, защото иначе ще ги загубим. Ако имаме елегантен и безопасен метод за справяне с болестта, това е ваксинацията“, коментира д-р Симидчиев.

На въпрос правилно ли се управлява пандемията, пулмологът заяви: „Ако целта е да имаме минимални мерки – ние сме първенци, но ако целта е да имаме минимален брой жертви – не сме. Над 2,5 млн. души вече са загинали от тази инфекция. Това се дължи на фактът, че вирусът мутира и бързо се разпространява, освен това ние гледаме индивидуално на проблема, а не в полза на обществото“./ПловдивПрес

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

Покажи резултатите

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...