Quantcast
Новини Пловдив » България » Стефан Янев и Кирил Петков сред спряганите за премиер на България
България Важно ИЗБОРИ 2021 Политика

Стефан Янев и Кирил Петков сред спряганите за премиер на България

Стефан Янев продължава с рокадите.
Стефан Янев

До седмица ще има нов кабинет, обявиха от „Има такъв народ“. Това отново повдигна въпросът кой ще е следващият премиер на България.

В публичното пространство се спрягат имената на Стефан Янев, сегашният служебен министър-председател и на икономическия министър Кирил Петков.

Кирил Петков
Кирил Петков

Завъртат се и имената на Петър Илиев, предложен от ИТН първоначално като правосъден министър и Любомир Каримански – също представител на партията, отбелязва Bulgaria on air.

За министри също са няколко възможните имена от сегашното служебно правителство – отново Кирил Петков, както и Бойко Рашков, Янаки Стоилов и Велислав Минеков.

ИТН най-напред излязоха с готов проектокабинет с министър – председател Николай Василев , но след недоволство в обществото Слави Трифонов оттегли кандидатурата на Василев.

Един от вече предложените министри на „Има такъв народ“ в първия им проектокабинет обаче изрази готовност да запази заявената му позиция.

Радостин Василев изрази очакване да поеме министерството на спорта и даде заявка, че Има такъв народ ще са готови с правителство д окрая на седмицата.

Готови за разговори днес и за кабинет до дни – от ИТН влязоха в дебат за съдебната система първо с ДБ.

„В тези две формации застъпването на приоритетите в този сектор е много голямо – Специализираните съд и прокуратура, ВСС, КПКОНПИ, Закон за съдебната власт“, каза Радостин Василев от ИТН.

Доверието на „Демократична България“ към новия кабинет днес се постави на масата на разговори под формата на политики.

„Основното беше закриване на спец правосъдието, закона за Съдебната власт, за някои реформи в процедурата за ВСС“, посочи Атанас Славов.

„Въпросът за прекратяване мандата на ВСС – самоцелно прекратяване на мандата поставя много въпроси, включително конституционни проблеми, така че по-скоро гледаме с притеснение към един такъв подход“, обясни Надежда Йорданова от ДБ.

За съдебна, но и социална реформа, партията на Слави Трифонов води разговори и с „Изправи се.бг! Ние идваме!“

Разговорите с двете формации по останалите сектори ще продължат и през следващите дни./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

Покажи резултатите

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...