Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Туристи от Германия и Израел с индийския щам засечени в Бургаско
COVID-19 България Важно Здраве

Туристи от Германия и Израел с индийския щам засечени в Бургаско

COVID-19

Туристи от Германия, Израел и скандинавските страни, дали положителен PCR с индийския щам, са установени в летните ни курорти. Това съобщи директорът на РЗИ – Бургас, Георги Паздеров. Повечето от тях били ваксинирани.

Заради 60% по-бързото разпространение на делта-варианта и заради това, че се разпространява основно сред младите хора, които в момента и пътуват най-много, Бургас може да очаква нова вълна скоро. Тя ще е “още по-вероломна”, смята д-р Паздеров. Затова курортният град трябва максимално бързо да се подготви с COVID легла, пише „24 часа“.

Това е бил и един от въпросите, обсъдени на заседание на областния щаб за борба със заразата. Той бе свикан по нареждане на здравния министър Стойчо Кацаров, който в края на миналата седмица разпореди всички областни щабове да се съберат и да се запознаят с Националния план за справяне с COVID пандемията, както и да обсъдят какви локални мерки ще се предприемат за справяне с очакваната нова вълна. До четвъртък те трябва да предадат доклади от срещите и взетите решения.

В Бургас щабът бе сформиран, след като през последните дни заболеваемостта в областта остава най-висока за страната. За последните две седмици тя стигна 30 на 100 хил. души, с което още към 20 юли Бургас се върна в жълтата зона. Решено бе да се разкрият 70 легла за неинтензивни пациенти и 4 реанимационни. Освен в Бургас това ще стане в болниците в Айтос и Поморие./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...