Quantcast
Новини Пловдив » България » Ах, морето! И сянката на юг с резервация поне седмица
България Важно Маршрути Посоки

Ах, морето! И сянката на юг с резервация поне седмица

Шатрата е добро решение за цяла компания, но трябва резервация седмица по-рано.
Шатрата е добро решение за цяла компания, но трябва резервация седмица по-рано.

И сянката на Южното Черноморие вече е кът, или поне се намира трудно и с резервация поне седмица. Дефицитът на пясъчни подслони е заради нечуваната от години туристическа вълна, споделят напечени от слънцето отпускари.

На юг от Бургас курортите се пукат, а по плажовете игла да хвърлиш, върху хавлия ще падне.

Черноморец, Созопол, Приморско, Китен, Царево, Ахтопол, Синеморец се задъхват от гости и за всяка услуга вече трябва резервация, показва справка на ПловдивПрес.

Не резервираш ли, ще обикаляш цяла вечер и ще се чудиш къде да вечеряш, споделя Богомил Тачев от Пловдив. И с резервациите обаче трябва планиране. За да си осигуриш място в популярно заведение, трябва да се обадиш поне два-три дни по-рано и да се надяваш на късмет. Освен това трябва да си точен, защото от заведението чакат десетина минути и освобождават масата за „щастливи чакащи“ клиенти.

Тази година и сянката е кът. Почти всички плажове вече са преминали към предварителна резервация. В Перла, край резиденцията на бившия първи Тодор Живков, през деня се виждат десетки празни чадъри, но когато попиташ, се оказват запазени, коментират неприятно изненадани туристи. Оказва се, че за да си запазиш сянка, трябва да платиш в брой поне седмица напред, разказва Илия Стефанов от Пазарджик. Чадър тук струва 12 лева, шезлонгът е 5, комплектът е 22 лева на ден. Някои предвидливи туристи бутат по 5 лева отгоре на ръка и си осигуряват екстрата с предимство, твърдят плажуващи.

Гъмжи от народ и на плажа Бутамята в Синеморец. Тук също трябва да резервираш, ако искаш да си спокоен, че ще си на сянка на брега. Шатрата струва 40 лева и поне седмица напред свободни няма, коментираха от бара до морето. Същото е положението и на Каваците край Созопол.

В Ахтопол също е пълно, но ако станеш по-рано, можеш да се уредиш с чадър и шезлонг по 5 лева бройката./ПловдивПрес

Още

Гмеж от туристи на Южното Черноморие, ето какви са цените на плажа СНИМКИ

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

Покажи резултатите

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...