Quantcast
Новини Пловдив » Бизнес » „Готмар“ разкрива 200 работни места в Съединение, получи сертификат клас А
Бизнес Регион Съединение

„Готмар“ разкрива 200 работни места в Съединение, получи сертификат клас А

Готмар

Служебният икономически министър Кирил Петков връчи сертификат клас А по реда на Закона за насърчаване на инвестициите на фирма „Готмар“, която прави 2 инвестиции в района на Съединение.

Първият проект на производителя на преформи, капачки и опаковки от пластмаса „Готмар“ е за нови производствени мощности и складове, с които компанията да увеличи производствения си капацитет, а вторият е за изграждане на фотоволтаична инсталация за собствени нужди, с което ще се намалят разходите за електроенергия. Общата стойност на двата проекта е 16.8 млн. лв. „Готмар“ е и компанията, която ще разкрие най-много нови работни места – около 200. В момента в дружеството, което е с българска собственост, заетите са близо 1250 души.

Другите фирми, получили сертификата, са от Търговище и Враца. Общият размер на инвестициите на трите дружества е 55 182 000 лв. и се очаква по проектите да бъдат разкрити около 240 нови работни места.

В Търговище фирма „Тракия глас“ ще инвестира в цех за крайна обработка на прави стъкла, а във Враца се разширява досегашното производство на „Теклас – България“.

Районите на Съединение, Търговище и Враца са сред тези, които биха се радвали на по-голям икономически растеж, каза икономическият министър Кирил Петков./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

Покажи резултатите

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...