Quantcast
Новини Пловдив » Регион » Проучване: Въздухът в Родопите е лечебен
Регион Смолян

Проучване: Въздухът в Родопите е лечебен

Пампорово

Въздухът в Родопите е лечебен. Това показва проучване на Асоциацията на лекарите по физикална медицина и рехабилитация, според което отрицателната йонизация в Пампорово и региона е до 40 пъти по-висока от тази в градската ни среда. Много изследвания показват, че както отрицателната йонизация, така и въздухът, богат на фитонциди, имат изключително положителен ефект върху имунната защита на човешкия организъм.

Не е случаен фактът, че Родопите са единствената планина в нашата страна и една от 12-те в Европа, включена в списъка на местата с лечебен въздух, създаден от д-р Цин Ли – лекар, имунолог от университетската болница в Токио, създал световната карта на лечебните места, обясни пред БТА д-р Татяна Ангелова, зам.-председател на Асоциацията на лекарите по физикална медицина и рехабилитация. Тя е ръководител на разработваните от това лято спортно-оздравителни програми в Пампорово.

В условията на пандемия планинският курорт представя ваканционни програми, насочени към стимулиране на имунитета или за възстановяване след преболедуван коронавирус.

Горската терапия в тези програми съчетава лечебните свойства на въздуха в Родопите, богат на естествените антибиотици на природата – фитонциди и отрицателна йонизация, разходки и движение сред природата, хранителен режим, близък до родопската кухня и здравословни храни, процедури за възстановяване, уточни д-р Ангелова. По думите ѝ Пампорово е първият курорт, който започва активно да се развива и рекламира като дестинация за спорт и здравен туризъм./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

Покажи резултатите

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...