Quantcast
Новини Пловдив » Регион » Разбиха оранжерия за марихуана в Пазарджишко, двама са задържани
Пазарджик Регион

Разбиха оранжерия за марихуана в Пазарджишко, двама са задържани

Снимка: Прокуратурата

Разбиха голяма наркооранжерия в Пазарджишко, съобщиха от прокуратурата. Двама души са привлечени като обвиняеми.

На 23 юли в село Козарско,полицаи са извършили претърсване и изземване в двуетажна промишлена сграда. В нея имало оранжерия за отглеждане на марихуана, както и помещения, оборудвани за преработка на наркотичното вещество.

По време на претърсванията са открити 2324 растения от рода на конопа в различен стадий на развитие. Иззети са и близо 9 кг зелена листна маса, която при извършен полеви наркотест е реагирала на марихуана.

Наркооранжерията е била оборудвана с високотехнологична техника за отглеждане на марихуана – системи за контрол на температурата и влажността на въздуха, както и за вентилация на помещенията. Намерени са препарати за стимулиране на растежа и обогатена почва.

В някои от стаите имало места за дробене и сушене на зелената листна маса. В приземния етаж е била обособена и мини електрическа централа, състояща се от три дизелови електрогенератора за производство на електричество.

Открити са и 20 пластмасови съда с вместимост от по 1000 литра всеки, повечето от които пълни с дизеловото гориво, използвано при работата на генераторите.

Двамата обвиняеми са задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

На 26 юли по искане на прокуратурата, съдът е определил постоянно задържане спрямо тях. Действията по разследването продължават./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

Покажи резултатите

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...