Новини от Пловдив » Важно » Кметът на Кричим с извънредно изявление по повод сватби и затворени улици
Важно Кричим Мнения Регион

Кметът на Кричим с извънредно изявление по повод сватби и затворени улици

Атанас Калчев, кмет на Кричим

Кметът на Кричим Атанас Калчев излезе с извънредно изявление по повод опитите на някои жители на общината да затварят улици, за да си организират шумни празненства като сватби и други. Управникът предупреждава, че ще налага санкции на нарушителите, които нарушават спокойствието на гражданите на Кричим, с най-голямата строгост на закона. 

 

Уважаеми съграждани, за да се прекратят започналите спекулации по отношение на
издаването на разрешение за провеждане на мероприятия на открито от общинската администрация искам да направя следното разяснение:

В рамките на урбанизираната територия на гр. Кричим, с изключение единствено и само в обхвата на кв. „Крайречен“, не се издават и няма да се издават разрешения за провеждане на масови мероприятия от какъвто и да е характер, на юридически и/или физически лица без значение от етническата и/или малцинствена група, към която се самоопределят някои наши съграждани, че принадлежат.

Всички действия, с които се възпрепятства свободното придвижване на граждани и МПС- та по улиците, булевардите и вътрешнокварталните улички на гр. Кричим, с които се нарушава обществения ред, както и спокойствието на живущите, представляват нарушения на разпоредбите на Закона за движение по пътищата, действащата Наредба 1 на Община Кричим и Закона за защита от шума в околната среда, в сила от 01.01.2006 г. и с последните му изменения допълнени в Държавен вестник бр.52 от 02.07.2019 г. и бр. 60 от 30.07.2019 г.

Призовавам всички граждани, които преценяват, че са нарушени в цялост или частично правата им по отношение спазването на обществения ред на територията на гр. Кричим, да сигнализират компетентните органи по установения и регламентиран в законите ред.

В конкретния случай от вечерта на 27.07.2021 г., нерегламентираното и неправомерно затваряне на част от улица „Пловдив“ и провеждането на увеселително мероприятие, с което е нарушено спокойствието на гражданите и най-вече живущите на тази и съседните й улици, категорично заявявам, че общинската администрация НЕ Е ИЗДАВАЛА разрешение за провеждането на какъвто и да е било вид мероприятие на открито върху пътното платно и тротоарните площи на ул. „Пловдив“! Нарушителите са установени и ще бъдат санкционирани по съответния ред определен в Наредба 1 на община Кричим!

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...