Quantcast
Новини Пловдив » Регион » Водоноска снабдява с вода Кръстевич
Регион хисаря

Водоноска снабдява с вода Кръстевич

Водоноска ще бъде изпратена на жителите на Кръстевич заради безводието в селото. Това бе решено на проведената днес среща на техни представители с областния управител на Пловдив Ангел Стоев, кмета на  Хисаря инж. Пенка Ганева, управителя на ВиК- Пловдив Спартак Николов и главния инженер на дружеството инж. Ангел Гълъбов.

Кметът на Хисаря ще продължи да доставя по 6 бутилки минерална вода на човек седмично. От ВиК Пловдив се ангажираха да изпратят още в началото на следващата седмица комисия, която да обследва вододайната зона и да предприеме необходимите мерки по почистването й и да осъществи профилактика на водопроводните кранове.

Областният управител Ангел Стоев поиска по-добро взаимодействие между институциите и местните хора за решаването на проблема с безводието в Кръстевич. Всяка година през летните месеци в селото няма вода. Според местните съоръженията не се подържат, а вододайната зона не се почиства.

В дългосрочен план има решение на проблема. Вече е изготвен проект, поръчан от община Хисаря, по който се очаква финансиране от 3 милиона лева. Той включва изграждането на помпена станция, пречиствателно съоръжение и цялостна инфраструктура./ПловдивПрес

Още новини по темата

Областният управител се среща с жители на Кръстевич заради безводието

Хората от Кръстевич готвят протест заради режим на водата

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

Покажи резултатите

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...