Quantcast
Новини Пловдив » България » ИТН: От „Демократична България“ и „Изправи се БГ“ зависи преговорите да продължат
България Важно Политика

ИТН: От „Демократична България“ и „Изправи се БГ“ зависи преговорите да продължат

"Има такъв народ"

„Демократична България“ и „Изправи се БГ! Ние идваме!“ да преосмислят позиции, защото от тях зависи дали преговорите ще продължат. Този призив отправиха от „Има такъв народ“ на брифинг в кулоарите на парламента. Те определиха като „мазна лъжа“ опасенията, че зад предложения от тях кабинет може да прозира „дългата ръка на ГЕРБ и ДПС“.

„Демократична България“ и „Изправи се БГ! Ние идваме!“ имат възможност да преосмислят позицията си и наистина да изберат кой е врагът – ГЕРБ и Бойко Борисов или ние. Ние определено не сме приятели на ГЕРБ. Никой от нас не е бил министър на Борисов. Ако отидем на избори, вината ще бъде на тези две партии“, заяви заместник-председателят на ИТН Тошко Йорданов.

По думите му е несериозно да се правят внушения, че ИТН се колаборира с ДПС. „Подкрепа не сме искали от тях, а и няма да получим. Няма да допуснем тяхно влияние в нашия кабинет. Така че тази мантра, че прозирала дългата ръка на ДПС, е мазна лъжа“, поясни Йорданов.

От своя страна Филип Станев от ИТН зададе няколко въпроса. „Защо се прави услуга на политическа партия ГЕРБ? Защо правим така, че вместо да изчегъртаме модела „ГЕРБ“, ние се опитваме с някакви странни политически действия да дадем шанс на Бойко Методиев Борисов да се върне на политическата сцена?“, попита Станев.

Станислав Балабанов припочни, че  Христо Иванов е обявил, че ДБ няма  желание за министри, нито ще предлага такива. Вчера публично, от трибуната на Народното събрание, видяхте опит за поставяне на трима министри, единият от които е в тежък конфликт на интереси“, заяви Станислав Балабанов.

От ИТН допълниха, че дават приятелски знак на ДБ да се върнат на нормалните позиции, които са обявили, че нямат желание за постове.

От „Има такъв народ“ обявиха, че очакват мандата на президента, а името на кандидата за премиер ще обявят при представянето на правителството в парламента. И допълниха, че са готови със състава на кабинета./ПловдивПрес

Още новини по темата

Тошко Йорданов: Какви игри се играят в 46-ото НС? Христо Иванов и Мая Манолова водят нещата към нови избори

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

Покажи резултатите

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...