Quantcast
Новини Пловдив » България » Кирил Добрев: БСП се превърна в треторазрядна брокерска сила, отидем ли на нови избори с Нинова, ще „умрем“
България Важно Политика

Кирил Добрев: БСП се превърна в треторазрядна брокерска сила, отидем ли на нови избори с Нинова, ще „умрем“

Кирил Добрев

Ние се намираме в ситуация, в която или да подкрепим правителството, или да се „наведем“, или да отидем на избори с Корнелия Нинова и да „умрем“. Виждате с каква пропорция намаляват гласовете на БСП с всеки изминал вот.Това заяви в студиото на „Лице в лице“Кирил Добрев от БСП. Той допълни, че през последните години диалогът между Нинова и членовете на партията е спрял.

Само преди година бяхме протестна партия, а днес сме треторазрядна брокерска политическа сила и от нас нищо не зависи. Всичко това е благодарение на Корнелия Нинова. Тя от една година се държи все едно БСП и е еднолична собственост. Не приема никакво мнение. Няма да мълча и да слушам някакви голобради младоци да ми обясняват, че те държат ключовете към всичко. Нинова държеше три ключа от тоалетната на „Позитано“, но това не ѝ попречи да се изпусне в коридора, заяви Добрев.

„Ние с нашето поведение създадохме ИТН. Манолова и Дончева взеха лозунгите на БСП и пак сами сме си виновни. В момента сме треторазрядна брокерска партия, но никой не ни чува. В парламанета нищо не зависи от нас. Изходът е само един – конгрес на БСП. Но Нинова ще направи конгрес след президентските избори, за да излезе и да каже – ако не бях аз, Радев нямаше да спечели“, обясни Кирил Добрев.

Според него протестиращите пред „Позитано“ 20 преди дни са поискали свикването на конгреспреди президентските избори.

„От днес започваме да събираме подписи от редовите членове, за да съберем мнозинство за конгрес преди президентските избори“, допълни Добрев.

По думите му е добра идея БСП да подкрепи евентуално бъдещо правителство на „Има такъв народ“. „Факт е, че ние сме в изключително деликатна ситуация – финиширахме зле на последните два парламентарни избори. От една страна, да се пакетираме отново с ГЕРБ като опозиция виси, а от друга – да участваме в правителство, което има много неизвестни. В тази ситуация бих избрал да подкрепим едно ново правителство с различни хора, каза още Добрев./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

Покажи резултатите

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...