Quantcast
Новини Пловдив » България » Стефан Янев: Актуализацията на бюджета е знак за отговорно поведение
България Важно Политика

Стефан Янев: Актуализацията на бюджета е знак за отговорно поведение

Стефан Янев
Стефан Янев

„Смятам, че актовете които ще приемем днес и в частност този за актуализация на бюджета, са знак за отговорно поведение по отношение на финансите на държавата и се надявам парламентът да покаже мъдрост, така че всички неотложни плащания в началото на септември да бъдат осигурени”. Това заяви служебният премиер Стефан Янев в началото на извънредното заседание на правителството.

На него ще бъдат обсъдени проекти за актуализация на бюджети и в частност Законът за държавния бюджет за 2021 г.

„Свикаме днес извънредно заседание на Министерския съвет. Специално по този повод искам да акцентирам по няколко точки, които са тема на днешното заседание – проекти за актуализация на бюджети и в частност Законът за държавния бюджет за 2021 г., който при условия, че го приемем на днешното заседание, непосредствено след това ще бъде внесен за разглеждане в Народното събрание”. Това заяви служебният премиер Стефан Янев в началото на заседанието.

„Днес имах честта да бъда на парламентарно изслушване и в рамките му имах възможност да споделя, че този акт за актуализация принципно е работа на едно парламентарно подкрепено правителство. Ситуацията обаче е динамична, такова все още не е съставено, в същото време икономическата и здравната ситуация е такава, че се налага да се взимат неотложни мерки за гарантиране на функционирането на държавата, социалните плащания, бизнеса и подготовка за здравна криза, ако такава се развие през есента”, каза още той./ПловдивПрес

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

Покажи резултатите

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...