Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Тошко Йорданов: За Асен Василев ни светна червената лампа след настояването му да е финансов министър
България Важно ИЗБОРИ 2021 Политика

Тошко Йорданов: За Асен Василев ни светна червената лампа след настояването му да е финансов министър

Тошко Йорданов

„За Асен Василев ни светна червена лампа и тръгнахме да се интересуваме защо човекът иска да е финансов министър“. Това разкри председателят на ПГ на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов пред bTV. По-рано от парламентарната трибуна той изнесе от парламентарната трибуна скандални факти за бизнес-историята на служебния финансов министър Асен Василев.

Йорданов подчерта, че Асен Василев е интерпретирал разговорите с „Има такаъв народ“.

„Ние го поканихме, защото публичният му образ беше добър. Когато водихме разговори с тях, Асен Василев пожела да бъде финансов министър. На въпроса „Защо?“, Асен Василев каза: „Защото искам да се боря и да спра мръсните пари на ГЕРБ и ДПС“. Ние казахме: „Супер, предлагаме ти пост вицепремиер по европейските фондове, където се дават огромните пари и за да си сигурен, че ти ще спреш мръсните пари, ще извадим Комисията за финансово разузнаване от ДАНС и ще я сложим на пряко подчинение на теб“. Той каза: „Супер, но аз искам да съм финансов министър“. Тук ни светнаха няколко лампи. И ние просто тръгнахме да се поинтересуваме защо човекът иска да е финансов министър и стигнахме до това, което днес чухте от трибуната“, заяви още Тошко Йорданов.

„Демократична България“ и „Изправи се! Ние идваме!“ са на ход. Ние сме готови и за избори, каза той.

„Ние от миналия петък водим разговори и консултации. Не знам какво е станало с ДБ. Не разбирам защо Христо Иванов излезе и прочете тази странна декларация, каза още Йорданов. Той е категоричен, че още по време на разговорите е станало ясно, че ИТН и ДПС нямат никакви допирни точки.

„Ние с ДБ постигнахме абсолютно съгласие по темата, че трябва да има дълбока съдебна реформа. Ние постигнахме пълно съгласие и после се появи Христо Иванов, който започна да ни обвинява във връзки с ДПС. Кой саботира тези промени? Кой ще спре процеса в момента, не сме ние, допълни Йорданов.

Той добави, че ако се стигне до предсрочни избори за втори път отговорността ще е изцяло на ДБ и ИБГНИ, тъй като точно от тях ИТН е поискала политическа подкрепа.

„Чакаме ход от страна на ДБ и ИБГНИ. Ние сме заявили какво правим, постигнали сме договореност по политиките. Искат ли това нещо да се реализира, или не – топката е в тяхното поле, каза Йорданов. Той допълни, че министрите в кабинета на ИТН ще бъдат професионалисти без политическа обвързаност, които не са били министри, не са били част от НДСВ, ГЕРБ или БСП. Експерти, млади  или по-стари хора, но образовани, доказали се експерти, каза Йорданов./ПловдивПрес

Още новини по темата

Христо Иванов към Трифонов: По какъв стандарт ще се избират министрите и премиера

Илияна Йотова: Президентът е готов още утре да връчи мандат на ИТН

Слави Трифонов: Христо Иванов взриви обстановката и засили страната към избори

Асен Василев: Има координирана атака на ДПС и Тошко Йорданов срещу мен

Манолова с условие: Искаме споразумение с ИТН, без участие на ГЕРБ и ДПС в новия кабинет

ИТН: От „Демократична България“ и „Изправи се БГ“ зависи преговорите да продължат

Тошко Йорданов: Какви игри се играят в 46-ото НС? Христо Иванов и Мая Манолова водят нещата към нови избори

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

Покажи резултатите

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...