Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Тошко Йорданов: Какви игри се играят в 46-ото НС? Христо Иванов и Мая Манолова водят нещата към нови избори
България Важно ИЗБОРИ 2021 Политика

Тошко Йорданов: Какви игри се играят в 46-ото НС? Христо Иванов и Мая Манолова водят нещата към нови избори

Тошко Йорданов
Тошко Йорданов

„Явно г-н Христо Иванов и г-жа Мая Манолова не осъзнават, че с действията си карат Бойко Борисов да потрива доволно ръце и водят нещата към нови избори“. Това  каза Тошко Йорданов от „Има такъв народ“ (ИТН) в декларация от парламентарната трибуна. „Какво се случи през тези четири дни? Какви игри се играят в 46-ото НС, попита той. Тошко Йорданов допълни, че ИТН няма да играе по тези правила.

„Вчера от трибуната на Народното събрание съпредседателят на „Демократична България“ прочете декларация от името на парламентарната група. В тази декларация бяха предявени амбиции за намеса на бъдещия състав на Министерски съвет. По инициирана от „Има такъв народ“ среща тук в това Народно събрание политическото ръководство на нашата партия се срещна с политическото ръководство на „Демократична България““, каза той и уточни, че на тази среща от „Демократична България“ не са имали претенции към персоналния състав на Министерски съвет.

Той припомни, че Христо Иванов е посочил тримата служебни министри Асен Василев, Кирил Петков и проф. Николай Денков заради тяхната експертиза.

Тошко Йорданов направи разкрития за Асен Василев от парламентарната трибуна: “ През 2008 г. инвеститор дава 1 млн. и половина долара на фирма, която се занимава с продажба на самолетни билети. Фирмата има четирима съдружници. Изпълнителен директор е сегашният финансов министър Асен Василев. Няколко години подред поради лошо управление и лоши финансови резултати, инвеститорът е принуден да налива милиони. През 2009 инвеститорът, който работи с Европейската банка за възстановяване и развитие отказва да налива средства и възниква конфликт. Тогава в нарушение на закона изпълнителният директор Асен Василев дава личен заем на фирмата и няколко месеца изисква обратно заема, като по този начин фалира фирмата. Междувременно Асен Василев е водил преговори с датски инвеститор и когато фалира фирмата, в нарушение на договора, той води част от програмистите и основава нова фирма, която също в нарушение на предишния договор, новата фирма започва да развива абсолютно същата дейност като предната фирма и това довежда до съдебни дела в Лондон, Амстердам и САЩ. Съдебна техническа експертиза доказва, че новият продукт на Асен Василев е направен въз основа на код от откраднат компютър лично от г-н Асен Василев. След излизането на тази експертиза, адвокатите на г-н Василев предлагат и постигат извън съдебно споразумение, заплащайки няколко милиона долара, признавайки факта за открадната интелектуална собственост. Според нас човек, откраднал интелектуална собственост, не трябва да бъде български министър“, каза той.

Препоръчваме на Христо Иванов да се интересува повече от фактологията, а не от собствените си симпатии“, коментира Тошко Йорданов./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

Покажи резултатите

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...