Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Христо Иванов отговори на ИТН: Не кадруваме, чакаме да предложат кабинет
България Важно ИЗБОРИ 2021 Политика

Христо Иванов отговори на ИТН: Не кадруваме, чакаме да предложат кабинет

Христо Иванов
Христо Иванов

Христо Иванов от „Демократична България“ отговори на Тошко Йорданов от ИТН, който по-рано днес обвини партията, че има претенции за властови позиции. Той беше категоричен, че от ДБ не са кардували.

„Нека никой да не се опитва да ни прехвърля отговорността за това, че не може да формулира убедителен състав на Министерски съвет, да даде убедителна политическа формула и да отговори на фундаментални въпроси за структуриране на политическото пространство“, коментира в кулоарите на парламента съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов.

Той каза, че не са получили отговори на въпросите, които са отправили към ИТН.

Коментира, че са поставили въпроса за личностите и са дали пример с тримата служебни министри като са поставили въпроса формулата, която ще се предложи, да има разграничение от ГЕРБ и ДПС. Не получихме отговор. Получихме съмнителна атака, заяви Христо Иванов.

„Оставаме в очакване от ИТН да предложат кабинет, да дадат формулата. И ние ще преценим дали ще подкрепим това. Нека не ни прехвърля отговорността, че някой не може да предложи кабинет. Тласкаме страната към това да се излъчи управление, което може да я промени. Не сме се отказали да се опитаме да се излъчи правителство. Вместо да получим отговор, получихме атаки. Искаме ясен политически ангажимент, не просто разговори по посока на Луната. Без ясен политически ангажимент става дума за котка в чувал. Ако някой търси нашата подкрепа, ще намери начин да анонсира министрите“, каза той.

„Какво значи да се откажем от Асен Василев, в какъв смисъл, какви обвинения. Избрахме тези трима министри, защото има много голямо обществено одобрение и се борят срещу непорочните практики. Чакаме ИТН за следващия им ход. Все още не сме се отказали да ги подкрепим“, заяви Иванов.

Той допълни, че ДБ очаква от  ИТН да дадат формулата и да кажат дали ще има ясни политически ангажименти по конкретни политики./ПловдивПрес

Още новини по темата

ИТН: От „Демократична България“ и „Изправи се БГ“ зависи преговорите да продължат

Тошко Йорданов: Какви игри се играят в 46-ото НС? Христо Иванов и Мая Манолова водят нещата към нови избори

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

Покажи резултатите

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...