Quantcast
Новини Пловдив » Свят » Google и Facebook ще пускат само ваксинирани в офисите си
Свят

Google и Facebook ще пускат само ваксинирани в офисите си

Снимката е илюстративна

Интернет гигантите Google и Facebook ще изискват само ваксинирани техни служители да се връщат на работа в офисите им.

Главният изпълнителен директор на Google Сундар Пичай обясни, че изискването няма да се прилага за страните, в които ваксината не е лесно достъпна. От компанията обявиха, че ще направят изключение за служителите, които не могат да се имунизират по здравословни причини, предаде Франс прес.

„Ваксинирането е един от най -важните начини за нас и нашите местни общности да останем здрави“, категоричен е Сундар Пичай.

Вицепрезидентът на Facebook Лори Голер обяви в съобщение до медиите, че от компанията ще изискват всеки, който посещава кампусите им в САЩ да бъде ваксиниран. Интернет компанията обяви през юни, че всички нейни служители, които искат да продължат да работят от разстояние, могат да изпратят заявление до ръководството й. Другите трябва да са в офисите поне в половината от времето.
От Facebook планитат да отворят офисите си с 50% капацитет от септември, а нормалната им работа да бъде възстановена през октомври.

В края на март 2020 г. Google затвори повечето си офиси и апелира служителите си да работят от вкъщи.В сряда компанията отложи отварянето им за 18 октомври. От тази дата приблизително 80% от служителите ще трябва да работят физически в помещенията на компанията поне три дни в седмицата. От Google прогнозираха, че около 20% от служителите ще продължат да работят от домовете си./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

Покажи резултатите

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...