Quantcast
Новини Пловдив » България » ГЕРБ-СДС иска спешни промени в Изборния кодекс и отмяна на задължителното машинно гласуване
България Важно ИЗБОРИ 2021 Политика

ГЕРБ-СДС иска спешни промени в Изборния кодекс и отмяна на задължителното машинно гласуване

ГЕРБ-СДС внася спешно законопроект за изменения в Изборния кодекс

ГЕРБ-СДС внася спешно законопроект за изменения в Изборния кодекс. Бившите управляващи настояват в изборните секции да има както машини, така и хартиени бюлетини и хората да имат право на избор.

Според  промените машините и софтуерът за гласуване трябва да са собственост на държавата, а в секциите в трети страни техническата обезпеченост трябва да се осъществява от български граждани.

От партията са категорични, че в европейските държави организацията на вота трябва да се извършва от хора, които владеят български език.

Въвежда се пълно равенство между гласуването с машини и хартиени бюлетини и на гражданите да бъде дадено право на избор с какво искат да гласуват, за да се спре този спад на изборната активност, на който бяхме свидетели. И изискване за преброяване на всички контролни разписки. При разлика между машинното преброяване и контролните разписки да се приемат контролните разписки“, заяви пловдивският депутат от ГЕРБ-СДС Радомир Чолаков.

Председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова пък обясни, че искат временна анкетна комисия, която да установи дали е извършено незаконно строителство в местността „Буджака“ край Созопол.

„Искаме комисията да установи кое правителство и кога променя защитената територия там и позволява да се застроява местността, като така се нанасят непоправи щети на околната среда“, каза  Десислава Атанасова.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

Покажи резултатите

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...