Quantcast
Новини Пловдив » Здраве » Жените остаряват по-бързо от мъжете: Има няколко причини за това, но една е доминираща
Важно Здраве

Жените остаряват по-бързо от мъжете: Има няколко причини за това, но една е доминираща

Не е тайна, че жените живеят по-дълго от мъжете. Това е добра новина за дамите, но има едно нещо, което освен това „не подхожда на нежния пол“. Доказано е, че жените стареят по-бързо от мъжете. Според изследванията има няколко причини за това.

„Хормоналната разлика е това, което го обяснява“, казва д -р Джудит Моринг.

Хормоналните колебания са свързани с депресия. Многосезонното афективно разстройство засяга повече жени, отколкото мъже, а постоянният стрес неизбежно води до преждевременно стареене.

Жените, които са раждали, стареят по-бързо

Американско проучване, проведено в университета Джордж Мейсън, доказа, че жените изглеждат с 11 години по-възрастни поради бременноста. Раждалите жени имат по-къси теломери от тези, които не са го правили. Колкото по-къс е теломерът, толкова по-възрастен изглеждате. Освен това стресът по време на бременност не е необичаен, което допълнително ускорява процеса на стареене.

Кожата на жените е по-тънка от тази на мъжете

Според дерматолозите кожата при мъжете е с 25% по-дебела от кожата при жените. Процентът може да варира от човек на човек, но общите данни остават. Въпреки че мъжете имат по -малко бръчки, тези, които ги имат, са по-дълбоки от тези на жените.

Високите нива на тестостерон забавят стареенето. Въпреки че естрогенът служи като хормон против стареене, производството му намалява много по-бързо от производството на тестостерон.

Менопауза

Загубата на хормони по време на менопаузата ускорява процеса на стареене. Когато жените са в менопауза, телата им спират да произвеждат същото количество колаген, както преди. Това води до загуба на еластичност на кожата./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

Покажи резултатите

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...