Quantcast
Новини Пловдив » България » Кой е Пламен Николов, номиниран за премиер от ИТН?
България Важно ИЗБОРИ 2021 Политика

Кой е Пламен Николов, номиниран за премиер от ИТН?

Пламен Николов
Пламен Николов

Номинираният за премиер Пламен Николов, който получи току-що мандат от президента Румен Радев, е депутат от ИТН от Шумен, роден е 1977 година в Горна Оряховица.

Николов е доктор по философия на правото, политиката и икономиката. Учил е и в Австрия и Сан Франциско. Кариерата му обаче е свързана с бизнеса, работил е с големи клиенти като Амазон, Интерспорт, ЕМАГ и др. Оглавява офиса на американска компания за Европа, Азия и Африка, като отговаря за връзките с над 600 клиенти.

Николов е част от проекта на Слави Трифонов още от 2018 г., когато шоуменът започна кастинг за бъдещи политици, където се е явил.

Пламен Николов бе представен и от Слави Трифонов преди редовните избори на 4 април като един от водещите експерти на партията по темите образование и справяне с демографския дисбаланс. Според тезите му училищата трябва да престанат да бъдат елитни и неелитни.

Конкурси и мандатност са сред идеите за директори на училища. По думите на Пламен Николов ще бъде премахнато националното външно оценяване за четвърти клас и ще се увеличат училищата зад граница./ПловдивПрес

Още

Пламен Николов е кандидатът на ИТН за премиер

Правителството на Слави: Николай Василев – премиер, пловдивчанин поема транспорта

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

Покажи резултатите

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...