Quantcast
Новини Пловдив » Без категория » Реакциите на новата премиерска номинация на ИТН ОБЗОР
Без категория България Важно ИЗБОРИ 2021 Политика

Реакциите на новата премиерска номинация на ИТН ОБЗОР

Президентът връчи мандата на Пламен Николов
Президентът връчи мандата на Пламен Николов

„От „Изправи се БГ! Ние идваме!“ ще вземем нашето крайно решение за кабинета, след като чуем имената на министрите. Очаквам кандидатът за премиер да проведе конструктивен диалог, цивилизован разговор, в който да има взаимно уважение. След като имаме общи цели, ще намерим и общи решения.“Това заяви председателят на парламентарната група „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Мая Манолова за номинацията на Пламен Николов  за премиер на „Има такъв народ“.

„В парламента поздравих кандидата за премиер на „Има такъв народ“ за номинацията. Изразявам задоволство, че четири от приоритетите, които той обяви днес публично, съвпадат с приоритетите на „Изправи се БГ! Ние идваме!“, допълни Манолова.

Пламен Николов изглежда симпатичен човек, но е рано за коментар, каза лидерът на „Демократична България“ Христо Иванов.

„Обсъждаме възможността в началото на следващата седмица да поканим г-н Николов на среща с парламентарната група. Независимо, че с „Има такъв народ“ сме стигнали до съгласие по редица политики в пет важни сфери, за нас е много важно да чуем, че тези ангажименти се поемат персонално от министър-председателя и че в неговата програма той ще се съобрази с тях. Продължаваме да очакваме и ясно споразумение, в което под някаква форма да се поеме публично този ангажимент. Това беше едно от условията ние да дадем подкрепата си“, заяви Кристиан Вигенин от БСП.

Халил Летифов от ДПС заяви, че не познава кандидат-премиера и не може да даде оценка за личността му.  „Тепърва му предстои сложната задача да представи състав на Министерски съвет и политики, които ще бъдат следвани, така че за нас ще е интересно, както и персоналният състав на Министерски съвет и приоритетите, които ще бъдат представени. Ще вземем решение на нашия колективен орган едва след като видим персоналния състав на Министерския съвет“, каза още Летифов.

„Посочването на кандидат за министър-председател на България в последния момент е несериозен политически акт. Подобни действия са белег за категоричната неспособност на ИТН да носи отговорност“, коментираха от ГЕРБ.

Министър-председателят Стефан Янев призова да не се бърза с прогнозите и със сценариите в контекста на връчването на първия проучвателен мандат, а да се запасим с търпение и мъдрост. Той подчерта, че е необходимо да изчакаме парламентарно представените политически сили да свършат своята работа.

Още

Пламен Николов: Страната ни е не е имал премиер като мен досега
Трифонов: Пламен Николов беше избран преди 2 седмици
Трифонов към Пламен Николов на първа среща: Престанете с това „в смисъл такъв“

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

Покажи резултатите

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...