Quantcast
Новини Пловдив » Без категория » Трифонов към Пламен Николов на първа среща: Престанете с това „в смисъл такъв“
Без категория България Важно ИЗБОРИ 2021 Политика

Трифонов към Пламен Николов на първа среща: Престанете с това „в смисъл такъв“

Пламен Николов на кастинга при Трифонов
Пламен Николов на кастинга при Трифонов

Ваня ДРАГАНОВА

Първата среща между номинирания за премиер от ИТН Пламен Николов и Станислав Трифонов е на кастинга за политици в „Шоуто на Слави“, в края на който Трифонов дава на Николов приятелския съвет да престане да повтаря „в смисъл такъв“, защото го е казал 17 пъти по време на разговора. „Много ми е трудно да мисля на няколко езика едновременно, но ще поработя върху това“, отговаря тогава Николов. Датата, на която звездата му изгрява в бъдещата партия ИТН, е 9 февруари 2018 г.

На кастинга Пламен Николов споделя, че като бизнесмен плаща на хората си двойно на това, което предполага пазарът, но изисква от тях максимума. Заявява още, че индивидуално българите сме страхотни, но имаме проблем с дисиплината. В собствената си фирма той решавал този проблем с поставянето на конкретни задачи и срокове и не приемал оправдания за несвършена работа.

Декларира, че за него образованието е най-важната сфера. Иска незабавна стратегия за спиране на изтичането на мозъци от България, утрояване на заплатите на преподавателите – и във вузовете, и в училищата, и обяснява, че ще намери парите от спирането на контрабандата на акцизни стоки, емитиране на държавни облигации и затягане на контрола връху плащането на осигуровките. „Срам ме е, че един български професор може да се равни като заплащане на един гръцки овчар от Беломорието“, казва тогава Пламен Николов. Днес, когато получи мандата като кандидат за премиер, той не спомена образованието като приоритет на ИТН.

Още

Кой е Пламен Николов, номиниран за премиер от ИТН?
Пламен Николов е кандидатът на ИТН за премиер

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

Покажи резултатите

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...