Новини от Пловдив » Важно » Стефан Янев от Гела: Ситуацията е нетипична, личността на премиера е много важна
България Важно ИЗБОРИ 2022 Политика

Стефан Янев от Гела: Ситуацията е нетипична, личността на премиера е много важна

Стефан Янев

Не е продуктивно в момента да се говори с ултиматуми, заяви служебният премиер Стефан Янев, който е гост на 18-ото гайдарско надсвирване в Гела.

На Илинденските поляни той за първи път коментира номинацията на „Има такъв народ“ за премиер Пламен Николов.

„Не го познавам, нямал съм честта дори да разговарям с него, независимо, че човекът е народен представител. Единствено мога да му пожелая успех, да има качества и нерви, да бъде в състояние да води. Ситуацията е, бих казал, нетипична и личността на премиер е много важна, предвид факта, че електоралната подкрепа към момента за бъдещ кабинет не е достатъчно ясна“, каза служебният премиер, цитиран от БНР.

Според служебния премиер номинацията на бъдещия министър-председател е изключително важна – дали ще бъде консенсусна личност, дали ще получи очакваната подкрепа в НС, за да се състави правителство.

„Този консенсус ще определи до каква степен това правителство ще бъде ефективно и с достатъчно дълъг хоризонт, за да направи необходимите реформи и да се избегнат кризи“, коментира Стефан Янев.

Очакванията на служебния министър-председател са народните представители в парламента да намерят в себе си и помежду си онази необходима сила и мъдрост да направят и подкрепят необходимите коалиции или групи по интереси и мнозинства, така че да има стабилно управление, което да отговаря на очакванията на българските граждани.

Те искат промяна и очакват продължаване на реформите, които малко или много служебното правителство започна, заяви Янев.
Запитан дали трябва в редовния кабинет да има министри на служебното правителство, Стефан Янев призова да не се спекулира по темата. „Това е въпрос на приоритети и на разговори между партиите“, подчерта той./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...