Quantcast
Новини Пловдив » България » Г-н С. Трифонов отговори с видео на някои от въпросите (ВИДЕО)
България Важно ИЗБОРИ 2021 Мнения Политика

Г-н С. Трифонов отговори с видео на някои от въпросите (ВИДЕО)

Г-н  С. Трифонов, лидер на ИТН, се появи в почти 30-минутно видео, качено в неговия официален канал във Facebook, за да отговори на актуални въпроси, зададени му от председателя на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов. Сценарият се утвърждава: Някой от сценаристите пита, а г-н С. Трифонов отговаря от профила си във Фейсбук.

Трифонов засегна темата за предложения от тях премиер Пламен Николов, предишната им номинация за Николай Василев, която бе оттеглена – коментарите и спекулациите около това; коментира отношенията им с „Демократична България“ и причината за изострения тон между тях напоследък. Той отговори и на най-задавания въпрос от медиите, а именно защо не се появява по телевизията и не дава интервюта.

              За слуховете около г-н С. Трифонов

„В продължение на над 20 години всеки ден съм бил по телевизията и сега се наслаждавам на възможността да не присъствам толкова в публичното пространство. Мога да си върша работата и без да давам интервюта и да обикалям по студиата. Това ми е изключително неприятно. Слухове за мен е имало, откакто съм в публичното пространство. Повечето от тях са неприятни, не знам защо хората ги харесват”, коментира Трифонов и отново цитира Марк Твен, като посочи, че „слуховете за него са силно преувеличени“. Семейството на политика и тв водещ всеки ден поддържат връзка с него и не обръщат внимание на слуховете, посочи още той.

      Номинацията на Николай Василев за премиер и оттеглянето

Изтеглянето на Николай Василев не е въпрос на слабост, коментира Трифонов. „Той е един изключително достоен човек с много качества. Когато решихме да подходим чисто практично към визията на един кабинет, решихме да се свържем с хора, които имат сериозен опит. Василев има сериозен опит, бил е два пъти министър. Запознах се с него и семейството му и установих, че той е много кадърен и много морален човек. Дълго време работихме на база това, че имаме еднакви виждания за това как трябва да изглеждат участниците в един български кабинет“, сподели Трифонов.

„Някои хора, визирам Христо Иванов и „Демократична България”, започнаха да казват, че само защото тогава в правителството е участвало и ДПС, Николай Василев също е ДПС. По същия начин можем да кажем, че Христо Иванов е ГЕРБ, защото той е участвал в правителството на Бойко Борисов като министър. На въпроса защо мисли така, той не можа да даде отговори. В крайна сметка се създаде за два дни една ситуация, по-скоро напрежение, от този ход, че ще правим правителство на малцинството и самото име на Николай Василев. Ние дадохме пресконференция, той отговори на въпросите и те после млъкнаха. Оттеглихме го, защото се създаде впечатление, че има някаква връзка с нещо старо, нещо, което не е достатъчно почтено. Няма никакъв проблем, няма значение това, има и други хора, които имат необходимите качества да поемат този пост, както стана ясно”, обясни още г-н С. Трифонов.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

Покажи резултатите

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...