Quantcast
Новини Пловдив » България » Инфаркт вероятно покосил младежа под връх Руен
България Важно Инциденти Посоки

Инфаркт вероятно покосил младежа под връх Руен

Кадър: ПСС
Кадър: ПСС

Все още не е ясна причината за смъртта на 35-годишния мъж тази сутрин под връх Руен в Осоговската планина. Най-вероятно той е получил инфаркт в топлото време. „Вероятно момчето е искало да достигне до връх Руен. Вървяло е по този маршрут, какво точно е станало никой не знае“, коментираха от ПСС, цитирани от „Монитор“.

Трупът на младия мъж е свален от планината и е закаран за аутопсия. От местната планинска спасителна служба съветват туристите да не предприемат преходи сами в планината, както и да съобразят метеорологичната обстановка към момента на тръгването.

Междувременно от ПСС – Сандански също са участвали в спасителна акция. През системата 112 в 13.00 часа е подаден сигнал за 23-годишно момиче с травманакрака, което се намирало в района между хижа Синаница и Синанишкапорта. В акцията са участвали 11 планински спасители от отряда в град Сандански.

„При достигане на пострадалата бе установено, че тя е с травма на глезена и не може да ходи самостоятелно. След имобилизация на глезена пострадалата туристка е транспортирана със специализиран транспорт на ръце по трудния терен от хижа Синаница към Кресна. Около 23 чака акцията приключи успешно, обявиха от ПСС – Сандански.

Предвид очакваните гръмотевични бури и градушки в страната през следващите няколко дни, ПСС при БЧК публикува и няколко съветва:

* Ако се намирате сред природата по време на гръмотевична буря, постарайте се да застанете далеч от високи дървета и самотно стърчащи канари. При наличие на сух предмет, седнете върху него.

* Ако сте на открито, не лягайте и не докосвайте земята с ръце. Заемете следната позиция: клекнете, наведете главата си и покрийте ушите с длани, и дръжте краката си събрани.

* Ако сте на колело, слезте от него. Не се хващайте и не дръжте метални предмети – те привличат гръмотевиците. Отдалечете се от електропроводите за високо напрежение. Стойте настрани от метални конструкции, огради, парапети и други метални заграждения.

* Подходящи места за подслоняване са дълбоките пещери. Застанете най-малко на 3 метра навътре от входа и се старайте да има поне метър свободно пространство от двете ви страни. Не се подслонявайте близо или под надвиснали скални маси.
* При градушка незабавно потърсете подслон. Големите ледени късове могат да Ви причинят травми и наранявания.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

Покажи резултатите

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...