Quantcast
Новини Пловдив » България » Политика » Мария Капон: Трябва да подпишем с ИТН, имаме много събирателни точки
България Важно ИЗБОРИ 2021 Политика

Мария Капон: Трябва да подпишем с ИТН, имаме много събирателни точки

Мария Капон
Мария Капон

Пловдивската депутатка Мария Капон от „Изправи се БГ! Ние идваме!“ призова в „Денят започва с Георги Любенов“ за подписване на споразумение с „Има такъв народ“.

„Гледайки програмата на страницата на „Има такъв народ“, гледайки определени действия, които са по политики, по приоритети, смятам, че ние имаме много събирателни точки и можем да имаме общи приоритети. Въпросът е кой ще изпълнява тези приоритети и колко прозрачно ще е това пред обществото. Едно споразумение не е просто един хвърчащ лист, в който някой слага подпис. Това е общественият договор на ангажиментите, които ние сме взели пред избирателите и тези, които имат „Има такъв народ“, каза Капон.

И двете парламентарни групи – на „Има такъв народ“ и „Изправи се БГ! Ние идваме!“ – трябва да подпишат споразумение, на което да се носи гаранция, добави Мария Капон.

Убедена е, че всеки би искал гаранция, защото „гаранция означава кой номинира правителството, кой е председателят на партията, кой поема отговорността, къде се състоят разговорите“.

Мария Капон каза, че на срещата с „Има такъв народ“ е обсъждано името на Петър Илиев за министър-председател.

„Аз нямам никакво съмнение кой и кога е поставил името на Петър Илиев. Всички, които познават г-н Хаджигенов, са абсолютно наясно, че той ненавижда лъжата. Истината ще ни спаси. И това е истината. Ние обсъждахме това име след срещата“, поясни Капон.

Допълни, че са „на една гара“ с „Демократична България“. „Това, което искат колегите от „Демократична България“, ние трябва ясно да го заявим. Никой не може да ни плаши с избори. Защото едни скъпи избори са много по-евтини от едно лошо правителство. То може да открадне, да присвои или да направи много нарушения, които са много по-скъпи за българските граждани от едни избори“, каза Мария Капон.

Тя подчерта, че „Изправи се БГ! Ние идваме!“ има две червени линии – на ГЕРБ и ДПС.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

Покажи резултатите

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...