Quantcast
Новини Пловдив » България » Президентът благодари на огнеборците, борещи се с пожарите у нас
България

Президентът благодари на огнеборците, борещи се с пожарите у нас

Румен Радев

Президентът Румен Радев изказа своята благодарност за всеотдайните усилия на всички огнеборци за овладяването на пожарите на територията на страната. В телефонни разговори, проведени днес, с главен комисар Николай Николов – директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, държавният глава се информира за усложнената оперативна обстановка.

„Пожарникарите показаха екипност и професионализъм в този труден за много българи момент“, заяви по време на разговора президентът Радев. Той изказа изключителна признателност и към работата на местните власти, военните формирования и доброволците, които се включват в потушаването на огнените стихии. „Благодарности заслужават всички, които оказват своевременна помощ за справяне с извънредната ситуация“, заяви Румен Радев.

Държавният глава изразява съпричастност към пострадалите семейства, чието имущество е увредено. Президентът Радев очаква правителството в координация с местните власти да набележат мерки за преодоляване на щетите и подпомагане на засегнатите.

Усложнената обстановка, предизвикана от пожарите в Турция и България, държавният глава Румен Радев обсъди и с президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

Покажи резултатите

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...