Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Кошмарът в Тютюневия град се завръща! Потушиха пожар в склада на „Одрин“ 8
Важно Градът Инциденти Крими

Кошмарът в Тютюневия град се завръща! Потушиха пожар в склада на „Одрин“ 8

Кошмарът от пожарите в Тютюневия град се завърна. Неизвестни засега злосторници са подпалили полуразрушения склад на ул. „Одрин“ 8 вечерта на 7 август, научи ПловдивПрес от два сигурни източника.

Сигнал за пламъци след отломките на „Ориент Табако“ е подаден към 20,15 ч в събота и благодарение на светкавичната реакция на пловдивските пожарникари, огънят е ликвидиран минути по-късно без сериозни материални щети. Този опасен инцидент обаче не е огласен.

Жители и собственици на имоти в квартала вече два дни коментират какво е щяло да стане, ако разрушената сграда лумне. Спомнят си за кошмарния 16 август 2016 година, когато пожар обхвана почти целия Тютюнев град, а огнеборците два дни се бориха със стихията. За пожара цялата вина беше хвърлена върху клошаря Любомир Данчев, който излежа 4-годишна присъда.

Сегашният инцидент в склада на „Ориент Табако“ подозрително съвпада с решение на Върховния административен съд от края на миналия месец. Тогава ВАС отхвърли жалбата на собствениците на съборения тютюнев склад на ул. „Одрин“ 8 в Пловдив, които оспорваха заповедта на кмета на града, която ги задължи да укрепят съборената сграда.

С това окончателно решение ВАС на практика потвърди решението на Административния съд в Пловдив, който преди година постанови същото.

Пет години след разрушаването на склада руините все още не са разчистени, а бъдещето му не е ясно. Съгласно съдебното решение обаче бизнесмените Александър Николич и Георги Бранеков трябва да укрепят това, което е останало от сградата.

Припомняме, собствениците на сградата започнаха разрушаването й, но граждани на Пловдив с жива верига спряха багерите. След това институциите започнаха да си прехвърлят топката на отговорност, а прокуратурата започна проверка.

Възможно е и клошари, които се подслоняват сред руините на сградата, да са запалили огън, но предвид обстоятелствата, това е малко вероятно, коментират хора от квартала.

Очаквайте в ПловдивПрес скандални подробности около имота на ул. „Одрин“ 8

 

Още

Адвокат по делото „Ориент Табако“: И аз имам качествата да съм английската кралица, но не съм

Спорна експертиза бави делото за разрушения склад „Ориент Табако“

Мърлява работа на държавата срути склада „Ориент Табако“

Истината стои ли фалшив документ зад бутането на „Ориент Табако“ потъна. Безвъзвратно

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Кауза Пловдив
ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...