Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Неонатологията в УМБАЛ Пловдив получи дарение
Градът Здраве Пловдив

Неонатологията в УМБАЛ Пловдив получи дарение

Недоносено бебе

Неонатологичното отделение на УМБАЛ Пловдив получи като дарение от фондация „Нашите недоносени деца“ система за пречистване на вода и лампа за по-лесен венозен достъп. Средствата за ценната апаратура бяха събрани в кампания на фондацията чрез Platformata.bg.

„Благодарим за благотворителната инициатива в помощ на нашето отделение“, заяви от името на екипа, който се грижи за около 180-200 недоносени бебета годишно, д-р Диана Аргирова, началник на Неонатологията към УМБАЛ Пловдив. Тя посочи, че системата за обратна осмоза се използва за пречистване на вода, необходима за апаратурата в отделението.

С помощта на специалната лампа се визуализира фината кръвоносна система на бебетата и се улеснява прецизната работа на медицинските специалисти при интервенции.

„Признателни сме на всички хора с огромни и топли сърца, които се включиха в кампанията, така средствата бяха събрани за много кратко време. Всеки малък жест на подкрепа е безценен“, заяви началникът на отделението. Тя припомни, че благодарение на благотворителните инициативи на фондация „Нашите недоносени деца“ отделението в УМБАЛ Пловдив е получило кувьоз, монитори за наблюдение, кислородни апарати, столове за кърмене.

С тяхна помощ е обзаведена и специалната семейна стая, където родителите имат възможност да общуват с децата, докато са в лечебното заведение.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Кауза Пловдив
ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...