Quantcast
Новини Пловдив » България » Университетът Алпе Адрия в Клагенфурт: Пламен Николов не е сред възпитаниците ни
България Важно ИЗБОРИ 2021 Политика

Университетът Алпе Адрия в Клагенфурт: Пламен Николов не е сред възпитаниците ни

Пламен Николов
Пламен Николов

„Неясноти в биографията. Защитил ли е научна степен бъдещият български министър-председател в Клагенфурт?“ – така е озаглавена публикация на австрийския журналист Уве Зомерсгутер в сайта на клагенфуртския вестник „Клайне цайтунг“, свързана с образованието на Пламен Николов в Австрия.

За БТА авторът на статията, който е ръководител на икономическия отдел на вестника, каза, че господин Пламен Николов не е бил възпитаник на университета, съдейки по официална информация, получена от д-р Анегрет Ландес, завеждаща отдела за връзки с обществеността на университета Алпе Адрия в Клагенфурт.

В писмено становище по случая тя посочва, че студент или абсолвент на име Пламен Николов не фигурира в компютърната система на университета. Името му не присъства и в регистъра на Съюза на австрийските библиотеки, където се съхраняват всички писмени работи на студентите в Австрия.

Наскоро Николов представи дипломите си пред журналисти. В официалната му биография бе оповестено, че в Австрия е правил само научен проект. Той представи и договор за стипендия за обучение в Австрия. Но дисертацията е защитил в СУ. Именно с докторската си степен от университета в Клагенфурт (Австрия) по „Философия на икономиката, правото и политиката“ Николов се явява преди няколко години на кастинг за политици в риалити формата на предаването на Слави Трифонов./ПловдивПрс

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

До кога ще изкара новият кабинет?

  • До напролет 35%
  • Ще изкарат цял мандат. Силата на промяната е несломима 31%
  • Не ме интересува, само да си вършат работата и да овледят инфлацията, че джобът ми се продъни 24%
  • До две години ще се изпокарат и кабинетът ще падне 10%

Начална дата: 17.12.2021 @ 10:52 | Крайна дата: 17.01.2022 @ 12:00

Зареждане ... Зареждане ...