Новини от Пловдив » България » България » Пламен Николов оттегли съгласието си да бъде избиран за премиер
България Важно ИЗБОРИ 2022 Политика

Пламен Николов оттегли съгласието си да бъде избиран за премиер

Пламен Николов
Пламен Николов

Пламен Николов оттегли съгласието си да бъде избиран за премиер от ИТН, документът за това вече е депозиран в деловодството на НС, предстои да бъде внесен и в президентството.

Това означава, че в зала няма Николов няма да бъде подложен на гласуване в зала, а президентът ще представи първия мандат като неизпълнен и ще придвижи процедурата по втория мандат.

Малко по-рано във връзка с отправени от медии въпроси към президентската институция, прессекретариатът на държавния глава разпространява следната позиция:

С издадения от държавния глава указ конституционната процедура по избор на министър-председател вече е в решаващата си парламентарна фаза.

По-рано лидерът на „Има такъв народ“ И(ИТН) Слави Трифонов даде извънредно изявление във връзка с политическата обстановка у нас. В него той обяви, че няма да предложи проектокабинет за гласуване в НС и, че отиваме на избори.

Изявлението му идва като реакция, на решението на „Демократична България“ (ДБ) да не подкрепят проектокабинета на Трифонов. Същото направиха и от БСП, но поставиха условия Петър Илиев да бъде оттеглен като кандидат за вицепремиер и министър на МВР.

Още

Президентството: Изборът на премиер вече е в решаващата си парламентарна фаза

Хаджигенов: Изявлението на Слави е забавно, но кабинетът на ИТН трябва да се гласува

Трифонов: Оттегляме проектокабинета, щом няма да ни подкрепят

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...