Новини от Пловдив » България » Пламен Николов: Следват избори до дупка и отново патова ситуация
България ИЗБОРИ 2022 Политика

Пламен Николов: Следват избори до дупка и отново патова ситуация

Пламен Николов

Следват избори до дупка и отново патова ситуация. Това коментира пред БНТ Пламен Николов, който днес оттегли кандидатурата си за министър-председател.

Той обясни, че решението да оттегли номинацията си е дошло съвсем естествено, след всичко, което се е случило. „Чувствам се разочарован за всички останали хора, за избирателите, не само наши, за всички останали в цялата страна, които възлагаха тази идея на ИТН – този път да се сформира правителство наистина. Голяма отговорност, която се стовари върху нас“, коментира  Пламен Николов.

„Разочаровахме хората, че не можахме да осъществим идеята на тази сграда да направим единение, точно, когато е най-нужно на нашата страна. Планът за възстановяване вероятно ще бъде отложен, всичко, свързано с COVID кризата, приемането на новата бюджетна рамка, без която няма да можем да си мечтаем за увеличение на пенсиите. Разочарован съм не в личен план, разочарован съм за страната ни“, заяви Пламен Николов.

Относно евентуално оттегляне на кандидатурата на Петър Илиев за вътрешен министър, Пламен Николов коментира: „Ние сме отбор, аз имам чудесни впечатления от г-н Илиев, не мога да коментирам нито неговия личен живот, нито неговите научни трудове. Не съм компетентен в тази сфера. Ако цената на този компромис е била личността на г-н Петър Илиев да не присъства в това правителство, мисля, че това ще бъде подвеждащ аргумент, защото едва ли това е основната причина“.

Следват избори до дупка и отново патова ситуация. Притеснява ме, че ще разочароваме хората с нашето поведение, всички български избиратели, но това ще консолидира нашите“, каза още Пламен Николов.

По думите му „Има такъв народ“ са направили всички експертни срещи, които са зависели от тях.

„Направихме дори невъзможното, постигнахме компромиси по политики, където не сме мислили, че това е възможно. В лично качество направих абсолютно всичко, което зависеше от мен“, допълни Пламен Николов и поясни, че някои медии са водили разрушителна кампания срещу него.

„Изпадна се в доста нездраво любопитство по отношение на моята скромна личност – на семейството ми, на децата ми, което не беше нужно. Разбирам, че живеем в балкански условия, но все пак нали се стремим да бъдем европейци“, каза още Пламен Николов./ПловдивПрес

Още новини по темата

Татяна Дончева: Изходът е правителство с участие на служебни министри

Христо Иванов: Оказа се, че ИТН няма капацитет да управлява. Баста!

Ива Митева: Няма да има гласуване на проектокабинета на ИТН в парламента

Проф. Огнян Герджиков за решението на Трифонов: Това е прецедент в политическата ни история

Трифонов: Оттегляме проектокабинета, щом няма да ни подкрепят

Хаджигенов: Изявлението на Слави е забавно, но кабинетът на ИТН трябва да се гласува

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...