Новини от Пловдив » Бизнес » Работодателите искат оставки в енергетиката заради скъпия ток
Бизнес България Важно

Работодателите искат оставки в енергетиката заради скъпия ток

Васил Велев

„Искаме оставката на ръководството на Министерство на енергетиката, на Български енергиен холдинг (БЕХ) и на ТЕЦ „Марица изток 2“. От началото на месеца цената на електроенергията в България е най-скъпа в целия Европейски съюз. Според нас причината за това е зловредното некомпетентно управление на енергетиката в ущърб на икономиката и домакинствата в България в полза на определени лица“. Това заяви Васил Велев председателят на Управителния съвет на Асоциация на индустриалния капитал в България и ротационен председател на Асоциация на организациите на българските работодатели след среща със служебния премиер Стефан Янев.

„Искаме анализ на поведението на ЕСО и НЕК. След него е логично ръководствата им също да подадат оставки“, каза още той, като обяви, че работодателите са в протестна готовност.

„Имаме монопол на БЕХ на борсата, тъй като дружествата на БЕХ предлагат по-голямото количество електроенергия на умишлено по-високи цени, създавайки и умишлено по-висок дефицит, каза още той.

„Проблемът няма да се реши по друг начин, освен с оставки. С този проблем се занимаваме от 2015 г., когато беше големият протест на работодателските организации“, допълни Велев и посочи, че са в протестна готовност, ако не се изпълнят исканията им.

Според него хората, които са в управлението на енергетиката, трябва да бъдат сменени с добросъвестни, а не с такива, които извличат полза на гърба на домакинствата и на работещите.

„Управлението на предлагането у нас се извършва в ущърб на хората, на икономиката, на индустрията и на тези, които произвеждат, плащат заплати и пълнят бюджета. Това не е само от некадърност, това е от зла умисъл защото нееднократно сме стигали дотук”, каза още той./ПловдивПрес

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...