Новини от Пловдив » Важно » Васил Велев сезира ДАНС за цената на тока
Бизнес България Важно

Васил Велев сезира ДАНС за цената на тока

Васил Велев
Васил Велев

„Аз сега официално сезирам ДАНС и МВР да се заемат с този случай“. Това заяви председателят на Управителния съвет на Асоциация на индустриалния капитал в България Васил Велев в ефира на БНТ. Реакцията му идва заради високата цена на тока за промишлеността, а вчера след среща с министър-председателя Стефан Янев най-големите работодателски организации поискаха оставките на ръководствата на Министерството на енергетиката, на Българския енергиен холдинг и ТЕЦ „Марица-изток 2“.

„БЕХ е монополист на борсата и съответно манипулира цените, така че ние да сме шампиони в ЕС. 73% е разликата между нашата цена и тази в Германия, а ние изнасяме в Германия 9 млрд. лв. и на тази база нашата цена на тока е по-висока. И ние искаме оставката на ръководството на БЕХ, но и на енергийния министър, защото не се справя. Нашата енергетика е потънала в кал до гуша“, каза още Велев и допълни, че има зловредно управление на енергетиката.

По думите му няма да сезира прокуратурата, защото и до моменнта са подавани сигнали до нея, но от там отговарят, че престъпление няма.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...