майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » България » Собственици на заведения излизат на протести в София, Пловдив и Варна
Бизнес България Важно

Собственици на заведения излизат на протести в София, Пловдив и Варна

Сдружението на заведенията в България и Българска асоциация на заведенията (БАЗ) организират протест под надслов „Бизнесът отвръща на удара“ в София, Пловдив и Варна днес.

Те настояват за нов план за справяне с COVID кризата и призоват към протести, които да се провеждат всеки ден от 16 до 18 часа. Искат в новия план да не се споменава затваряне или ограничения в работно време на обектите.

В отворено писмо от двете организации призовават за протести в София (Орлов мост), Пловдив (бул. „Цар Борис III Обединител“) и Варна (паркингът под кръговото на Парк Март) от 16:00 до 18:00 ч. Организаторите заявяват, че протести ще има всеки ден на едно и също място и по едно и също време.

При намален капацитет държавата да доплаща за неизползваемите места, настояват още от бизнеса. Те поискаха и оставките на служебния здравен министър Стойчо Кацаров, на шефа на столичното РЗИ Данчо Пенчев, на главния държавен здравен инспектор Ангел Кунчев и на всеки, който е участвал в създаването на плана за действие за борба с COVID-19.

„Повече от година и половина всички ние търпим дискриминационните решения, свързани с ограничаването на работния процес и спирането на работата на заведенията в България. Според Министерството на здравеопазването сме на прага на нова, четвърта вълна, която би довела до нова заповед, ограничаваща функционирането на заведения и други обекти, която ние абсолютно категорично заявихме, че няма да приемем. Обявихме готовност за организиране на всякакъв вид съпротива – протести, блокиране на пътни артерии, дори и отказ от изпълнение на заповеди на МЗ, независимо от глобите и санкциите, от които сме заплашени. Убедени сме, че ако сме единни и действаме като едно цяло, можем да постигнем суверенитет, който ни е гарантиран от Конституцията“, посочват от Сдружението на заведенията./ПловдивПрес

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Българското Черноморие или в чужбина?

  • На родното Черноморие е най-хубаво 33%
  • Отивам в Гърция, там е по-чисто и няма намръщени сервитьори 32%
  • Не обичам морето, тръгвам към Родопите или Балкана 20%
  • В Южна Италия цяла седмица излиза по-евтино от уикенд в Созопол 15%

Начална дата: 01.07.2023 @ 15:56 | Крайна дата: 01.08.2023 @ 15:56

Зареждане ... Зареждане ...