Новини от Пловдив » България » Стотици посрещнаха олимпийските шампионки по художествена гимнастика СНИМКИ
България Важно Спорт Спорт Важно

Стотици посрещнаха олимпийските шампионки по художествена гимнастика СНИМКИ

Изключително емоционално посрещане очакваше Златните момичета на родна земя.

Олимпийските шампионки по художествена гимнастика се прибираха от Токио, където завоюваха златото. Грациите ни кацнаха на летище София днес следобед и бяха посрещнати от стотици приятели и почитатели.

Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Ерика Зафирова се представиха брилянтно – със съвършени композиции и детронираха рускините от първото място.

Момичетата събраха 92.100 точки за двете си композиции, които изпълниха много силно на Олимпийските игри. Българките получиха оценка от 47.550 точки за съчетанието с пет топки и 44.550 за това с три обръча и два чифта бухалки.

„Посланието на тези медали е: „Когато Бог каже нещо, то се случва. Няма нищо невъзможно“, заявиха момичетата.

„Още не можем да повярваме, че сме първи и че сбъднахме мечтата си. Емоциите наистина са уникални, точно така си мечтаехме да ни посрещнат в България. Всекидневни тренировки, много труд в залата и лишения. Силно се надявахме, мечтаехме всеки божи ден да спечелим златен медал, но някак си не мислехме, че ще ни го дадат“, казаха родните ни грации.

„Много сме щастливи, изненадани сме, че толкова много хора дойдоха тук да ни посрещнат. Това е чудесно, радвам се, че сме направили това нещо, че момичетата са пример за малките деца. България се нуждае от такива примери. Да, щастливи сме, супер. Скачахме, викахме от радост“, заяви  старши треньорът на ансамбъла ни Весела Димитрова.

„Няма по-голямо щастие от това да сме в България, на родна земя. Няма по-голямо щастие от посрещането, което получихме. Знаехме, че страшно много сме зарадвали хората. Мисля, си че момичетата все още не осъзнават каква история написаха. С годините ще го разберат. Успяхме! Победихме! Най-силни сме в света. Най-важното е, че спечелихме в една много силна конкуренция. Всичките ни съперници бяха добре подготвени. Въпреки това имаше отбори, които допуснаха ужасно много грешки. Нашите момичета бяха мотивирани и играха спокойно”, каза председателят на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева.

От Токио се прибраха и индивидуалните ни представителки в гимнастиката – Боряна Калейн, която завърши пета и Катрин Тасева, която остана 14-та и обяви, че приключва с активната си спортна кариера./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...