Quantcast
Новини Пловдив » България » Зловещите убийства в Бургас: Кой е готвачът, заподозрян, че е разфасовал човешки трупове
България Истории Крими Съд и Прокуратура

Зловещите убийства в Бургас: Кой е готвачът, заподозрян, че е разфасовал човешки трупове

Деян Дичев
Деян Дичев

Бившият готвач от опожарения капан на Северния на плаж в Бургас, собственост на бизнесмена Станимир Рагевски – Деян Дичев, известен с прякора Дичо, е съучастник в две отвличания с последвали убийства – на 28 октомври 2020 г. и на 4 август т.г., информира „Флагман“.

Кой обаче е бургаският готвач, който транжира човешки тела? Той произхожда от семейство, известно и почитано в Карнобат. Баща му Стефан Дичев, до кончината му през миналата година е известен в града като легендарния командир на комсомолските бригади, когато се наливаха основите на комунизма.

Впоследствие пионерът заема ръководна длъжност в Ремонтния завод, а след закриването му работи в държавната книжарница. Умира на 73 години.

Карнобатлии ще го помнят като високообразован, кротък и пунктуален човек. През последните години от живота си той работи като технически сътрудник на Общинския съвет, квестор по време на сесиите, съставител на протоколите от заседанията.

Синът на Стефан Дичев обаче се оказа коренно различна личност, нямаща нищо общо с домашното възпитание и образоваността на бащата.

Деян Стефанов Дичев, роден през 1975 година, завършва средното си образование в Карнобат, след което се установява в Бургас. Наследява готварски способности от дядо си Кольо, по майчина линия, когото наблюдавал редовно в кухнята.

Деян първоначално се установява на квартира в центъра на града, след което се присъединява към компанията на бизнесмена Станимир Рагевски. Започва работа като готвач в плажното заведение „Селена“ на Северния плаж, което в началото на новото столетие е сред оборотните край морето.

Малко преди старта на сезона през 2010 година, една нощ заведението избухва в пламъци. Няма съмнение, че това е умишлен палеж, тъй като огънят обхваща едновременно голяма част от площта му. Към мястото, заедно с пожарните се втурват и журналисти. Те обаче са посрещнати враждебно от шефа на „Селена“ Станимир Рагевски, доста здрав физически по това време и с огромно самочувствие на заможен човек.

По това време той е разширил неимоверно бизнеса си от сделки с недвижими имоти. Един от основните му партньори е брокерката Теодора Бахлова. С нея и още един съдружник – Ангел Т. са накупили няколко терена в ЦГЧ на Бургас, както и край брега на неразработената още „златна“ мина Лозенец.

Неизвестен до онзи ден факт бе, че все още ненавършилият пълнолетие Юмерчо е драснал клечката на „Селена“, заливайки ресторанта с няколко туби нафта преди това. Целта е работодателят му Рагевски да получи застраховката.

Във всичко това е посветен и Деян Дичев на когото Рагевски има огромно доверие и това се вижда до последния момент, когато двамата са арестувани в рамките на 72 часа.

След унищожаването на „Селена“ готвачът Деян Дичев се ориентира към самостоятелен бизнес и отваря бутиково заведение за морски дарове в глухата уличка зад книжарница „Хеликон“. Лошата локация на ресторанта му обаче пречи да го развие, както си го е представял.

След 3 години загуба той се явява на търг и наема от държавата очертаващото се като оборотно заведение – „Бирария ДНА“ (Дом на Народната армия). Става въпрос за сградата на Военния гарнизонен клуб на бул.“Христо Ботев“, в която обичат често да сядат съдии, адвокати, прокурори и полицаи. Мястото е приятно с излаз към терасата на Дома.

Проблемът е, че след няколко години алъш-вериш карнобатският готвач, който вече станал и собственик на ресторант решава да се откаже и през 2019 година иска от ръководството на Дома да се премести в бившата винарна в приземието като представя концепция за ВИП клуб, в който обяснява, че ще се влиза само със специални карти. Клиентите му трябва да бъдат ценители на хубавото вино. Заради това кръщава приземието „Винарна ВИП клуб“.

За това странно помещение останалите обитатели на офиси, хотелската част и конкуренцията твърдят, че всъщност е сборище на криминални типове под прикритието, че са затворена общност.

Тук може често да бъде забелязан и Рагевски, който всъщност е и съсед – не само на самото заведение, но и на своя партньор по домашен адрес. Деян Дичев живее до миналата година, в непосредствена близост до ДНА – в хубав апартамент на ул.“Сливница“ 34.

„Познавам този съсед. Той се изнесе оттук и живее на друг адрес, съвсем наблизо – мисля, че се премести в по-хубаво жилище“, каза живущ във вход „А“ на кооперацията.

Всъщност Деян Дичев е доста разпознаваема фигура в този район на града, отстоящ еднакво близо от ОД на МВР и Съдебната палата. Дичев разхожда сутрин и вечер малък дакел, поздравява всички. От хотелската част на ДНА са потресени от вестта, че г-н Дичев би могъл да бъде замесен в тежко престъпление.

Познават го като любезен и внимателен човек. Същото е и изказването за солидния бизнесмен Станимир Рагевски, посещаващ много често винения вип клуб.

Във връзка с течащото разследване на отвличането на двама души и причиняването на смъртта им – на 47-годишната Теодора Бахлова, безследно изчезнала на 28 октомври 2020 година и на Юмер Мехмед, 28-годишен, липсващ от 4 август 2021 година, шеф-готвачът Дичев е задържан като съучастник на Рагевски 72 часа по-късно.

До вчера следобед арестуваният в понеделник на обяд Рагевски мълчи и не дава абсолютно никакви обяснения на криминалистите. През цялото време настоява да му доведат адвокат. Дичев, обаче, когато разбира с какви доказателства разполагат срещу него – за присъствието му в имот на Рагевски, където е извършено физическото убийство на докарания с бял мерцедес Юмер, започва да говори.

Той признава, че е поставен в положение да помогне в ликвидирането на младия мъж, претендиращ преди това настойчиво да получи щедро парично обезщетение заради това, че бил в ареста година и половина заради мръсна поръчка от страна на Рагевски.

Детайлно не може да се каже все още кой е изиграл решаващата роля в умъртвяването на якия Юмер Мехмед, който почти всеки ден е тренирал, но е сигурно, че в по-нататъшните действия, свързани с разфасовката на човешкото тяло, са поверени именно на професионалния готвач.

Ще се изяснява дали той сам е закарал 5-те чувалчета до тресавището между кв.“Долно Езерово“ и кв.“Братово“. На въпросите за Теодора Бахлова Дичев сменя няколко пъти отговорите си. В началото е казвал, че присъствал на разговор с нея заедно с Рагевски, че тя ги ядосала и се наложило да й бъдат ударени няколко шамара. Но дотам, защото друго не знаел. В останалите варианти на отговорите му той настоява, че нищо не знае за нейната съдба.

„Аз съм потомствен готвач, дядо ми Кольо ме е учил на кулинария, специалист съм по морските дарове и при мен може да се нахраните вкусно“, така нашироко представя своя занаят Деян Дичев през март 2018 година в рекламен материал, докато все още стопанисва „Бирария ДНА“.

Дичев има пораснала дъщеря Стефани, с която той обича да се хвали публично, тъй като е завършила Военноморското училище във Варна. До момента на ареста му той съжителства с авторитетна фигура, свързана със съдебната система.

Паралелното разследване очи, че на 5-ти август т.г. на вратата на винения вип клуб Дичев поставя табела „ВАКАНЦИЯ до края на месец август!“. Това не му пречи обаче почти през ден да се появява сам, да отключва помещението и да прекарва вътре по 10-15 минути.

В този времеви диапазон до 9-и август веднъж е идвал и Рагевски. ВИП клубът е бил добре известно място и за бъдещото семейство Габриела и Юмер Мехмедови, които живеят на квартира съвсем наблизо до ДНА.

Още

Като по Агата Кристи: Откриха в 5 чувала останките на Юмер Мехмед

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...