Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » От втория опит: Парламентът прие оттеглянето на Пламен Николов
България Важно ИЗБОРИ 2019 Политика

От втория опит: Парламентът прие оттеглянето на Пламен Николов

46-ото Народно събрание
ДА ПОМОГНЕМ НА СЕЛО ТРИЛИСТНИК!

От втория опит депутатите приеха оттеглянето на проектоправителството на „Има такъв народ“. Желанието на Пламен Николов да не е премиер беше одобрено  със 105 гласа „за“, 60 „против“ и един „въздържал се“.

Народните представители от ИТН отново не влязоха в пленарната зала, а прегласуването бе направено по искане на ГЕРБ-СДС.

169 народни представители присъстват, можем да продължим заседанието. Това заяви  зам.-председателят на НС Кристиан Вигенин, който водеше заседанието на парламента, след като председателят Ива Митева от ИТН не влезе в пленарната зала.

„Ако няма прегласуване и тази точка не се приеме, страната ще влезе в конституционна криза, обясни Тома Биков. Ние се намираме в абсурдна ситуация – тук липсва мандатоносителят, липсва и кандидатът за премиер, който се отказва по лични причини. След като тук са се клели Каравелов, Стамболов и други известни имена, стигнахме до момента кандидат да се оттегля по лични причини, обясни той.

„Много лесно можехме да потриваме ръце и да ви вкараме в ситуация, от която има много трудно излизане, в конституционна криза, обясни Биков.

„Непо е, че точно председателката на НС я няма при това гласуване и да води точно това заседание, заяви пловдивският депутат от ГЕРБ Радомир Чолаков.

„ГЕРБ в момента помага и без ГЕРБ нямаше да може да се случи това гласуване.Не мога да разбира колко време трябва да мине и колко пъти колегите от ИТН трябва да ви кажат, че те не са тук, за да има парламент, а за да взривят системата. Те вече не изчегъртват само ГЕРБ, а и вас. Дошло е време за опомняне“, обърна се той към парламентарните групи  в залата./ПловдивПрес

Още новини по темата

Тошко Йорданов: Всичките са овъртолени като свински черва

Пламен Николов: Не знам какво се случи, премиер ли съм, или не съм

Ива Митева да не се държи като болонка на някой сценарист

Фалстарт на гласуването за оттеглянето на Пламен Николов, обявиха почивка

Групата на ИТН напусна пленарната зала преди дебатите по казуса „Николов“

Ива Митева: Парламентът се превръща в нотариална кантора

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли пробива под Водната палата?

  • Не, проектът унищожава част от крайбрежния парк на река Марица, прекъсва велоалеите и тротоара, заплашва основите на съседните къщи и на моста за панаира 45%
  • Да, този проект е нужен, защото трафикът се разраства, а пътят за регулиране на движението в големите градове са кръстовища на две нива. 31%
  • Първо да подложим проекта на голямо общоградско обсъждане и тогава ще преценя 10%
  • Проблемът не е транспортен, а политически и всяка от страните се стреми да извлече дивиденти 8%
  • Не ме интересува 7%

Начална дата: 26.10.2022 @ 10:27 | Крайна дата: 26.11.2022 @ 11:00

Зареждане ... Зареждане ...