Новини от Пловдив » Бизнес » С цената на тока ни варят като жаба, политическата криза ще ни се стори детска игра
Бизнес България Важно Енергетика Мнения

С цената на тока ни варят като жаба, политическата криза ще ни се стори детска игра

Красимир Дачев
Красимир Дачев

Трябва да има голям обем критична политическа маса, за да се реши проблемът с високите цени на тока. Има други интереси, извън интересите на хората, и няма земна сила, която да ги промени. В системата има играчи от 40 години, които властта е безсилна да махне, нито министърът на енергетиката, нито парламентът. Toва заяви икономистът и заместник-председател на БТПП Красимир Дачев в студиото на Нова телевизия по темата за високите цени на тока и протеста на бизнеса.

По думите му нещата се докарват до абсурда, защото се друсат основите, фундаментът на българската икономика. Когато се клати фундаментът на икономиката, тогава нещата стават неудържими и политическата криза ще ни се види като детска игра, ако продължи да расте цената на тока, категоричен бе Дачев.

Започва да се клати икономиката, защото като освободим хората, когато те останат без работа, ще ги дадем на държавата да ги храни. Парите извират там, където ние вдигаме шум, подчерта Дачев. Според него който и да се отстрани енергетиката – дали заместник-министър, дали министър, дали дори и министър-председателят, ситуацията няма да се промени, защото всички партии имат интереси в енергетиката.

Всички трябва да се обединят, за да се получи промяната, настоя Красимир Дачев. „Дори Бойко Борисов не можа да се оправи с енергетиката, защото имаше съвсем малко мнозинство, а трябва критична маса и политическа воля. Тя не може да бъде събрана, защото има заключени интереси вътре в нея“, каза Дачев. Той по никакъв начин не очаква това Народно събрание да може да направи нещо, стана ясно от думите му. За да може – трябва да има критичен минимум от капацитет.

Според него нищо не се променя и няма да се промени, ако няма 160-170 гласа „за“ в Народното събрание. Има една китайска стена, с която са заобиколили вътре, по мнението на Дачев, според когото хората се варят както жаба се вари – в студена вода, която се загрява бавно. Увеличи ли се тока, всичко се увеличава и ще стане един такъв пълзящ ръст нагоре, което ще е излее всичко, предупреди Дачев.

По думите му истината е, че с този ток държавата ще си загине тихо. Бизнесът по никакъв начин не зависи от актуализацията на бюджета, защото дават средствата за нея. Принципно бизнесът е щастлив, когато държавата не се занимава с него, обясни Красимир Дачев./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...