Новини от Пловдив » Важно » Депутатите създадоха 22 комисии, „Има такъв народ“ оглави най-важните
България Важно Политика

Депутатите създадоха 22 комисии, „Има такъв народ“ оглави най-важните

Заради разменените думи трима депутати бяха наказани със забележка.

Депутатите избраха състав и ръководство на 22 постоянни комисии в Народното събрание. „Има такъв народ“ ще оглави 7 комисии, ГЕРБ-СДС, БСП и „Демократична България“ по 4, а ДПС ще председателства две. От парламентарната трибуна лидерът на „Изправи се БГ! Ние идваме! Мая Манолова заяви, че ПГ няма да иска председатели и зам.-председатели на комисии.

Комисията за контрол над службите за сигурност и прилагането и използването на СРС и достъпа до данните по Закона за електронните съобщения ще се председателства на ротационен принцип за една парламентарна сесия. Председателство за настоящата сесия ще поеме Светлин Стоянов от „Има такъв народ“.

ИТН ще ръководи общо 7 комисии. Хората на Слави Трифонов ще председателстват едни от най-важните комисии в парламента. Любомир Каримански ще оглави Комисията по бюджет и финанси, Андрей Михайлов става шеф на Комисията по конституционни и правни въпроси. Иван Хиновски ще ръководи Комисията по енергетика и климат. Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред ще се председателства от проф. Николай Радулов, а Комисията по здравеопазване от д-р Силви Кирилов. Комисията по външна политика ще оглави Димитър Гърдев, а Комисията  по земеделие – Пламен Абровски.

ГЕРБ – СДС получиха ръководството на четири постоянни комисии. Председател на Комисията по въпросите на ЕС ще бъде Томислав Дончев, а на Комисията по транспорт и съобщения Росен Желязков. Комисията по културата и медиите ще оглави Тома Биков, а пловдивският депутат адвокат Радомир Чолаков ще е председател на  Комисията по правата на човека, вероизповеданията и жалбите на гражданите.

„БСП за България“ ще оглави също четири комисии в 46-ия парламент. Комисията по труда и социалната политика ще се председателства от Георги Гьоков, Комисията по отбрана – от Атанас Зафиров. Шеф на  Комисията по образование става Ирена Анастасова, а на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта – Иван Ченчев.

Също четири комисии ще бъдат ръководени от „Демократична България“. Комисията по околна среда и водите ще председателства Борислав Сандов. Комисията по дигитализация, електронно управление и информационни технологии ще ръководи Ивайло Мирчев. Комисията по прякото участие на гражданите и взаимодействието с гражданското общество – Цецка Бачкова. Комисията по политиката за българите извън страната ще оглави Антоанета Цонева.

ДПС ще имат председатели в две постоянни комисии – Комисията по икономическата политика, иновации и туризъм, чийто шеф става Йордан Цонев и Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление , която ще бъде оглавена от Халил Летифов.

Правилникът предвижда, че народен представител може да членува само в две постоянни комисии. От първото заседание на този парламент от 21 юли досега са заседавали само Временни анкетни комисии./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...