Новини от Пловдив » България » Депутати от Пловдив стават шефове на 2 комисии в НС и зам.-председатели на 8
България Важно Градът ИЗБОРИ 2022 Пловдив Политика Посоки

Депутати от Пловдив стават шефове на 2 комисии в НС и зам.-председатели на 8

Народното събрание

Галина ГЕОРГИЕВА

Пловдивски депутати ще ръководят две комисии в парламента. Народни представители от града и областта ще бъдат зам.-председатели на други 8. Това стана ясно, след като в Народното събрание бяха сформирани днес 22 постоянни комисии. Мария Капон от „Изправи се БГ! Ние идваме!“  е член на най-важната комисия  – по бюджет и финанси. В 5 комисии пък няма нито един представител от Пловдив и областта.

Председател на Комисията по правата на човека, вероизповеданията и жалбите на гражданите ще е пловдивският адвокат Радомир Чолаков от ГЕРБ.  Член става Васил Апостолов от „Има такъв народ“, избран от Пловдив-област.

Пловдивският депутат от „Има такъв народ“ Димитър Гърдев пък оглави Комисията по външна политика. Членове са проф. Иво Христов, който влезе като единствен пловидивски депутат от БСП и Румен Йончев от „Изправи се БГ! Ние идваме!“, народен представител от Пловдив- област.

Двама депутати от областта са включени в Комисията по енергетика и климат – Рамадан Аталай от ДПС, който е зам.-председател, и Лъчезар Бакъдржиев от ИТН.

Четирима законотворци от Пловдив и областта са членове на Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление. Бившият кмет Иван Тотев и депутат от града влиза като представител на ГЕРБ-СДС. Народният представител от БСП Манол Генов, който беше водач на областната листа, също ще има глас при обсъждането и решаването на законите, свързани с регионалната политика.Двамата представители на ДПС – Рамадан Аталай от областта и Танер Али от Пловдив са останалите членове.

В Комисията по въпросите на Европейския съюз влизат от града Димитър Гърдев от „Има такъв народ“ и от областта Младен Шишков от ГЕРБ-СДС.

Зам.-председател на Комисията по отбрана е депутатът от Пловдив-област Велизар Шаламанов от „Демократична България“, а други пловдивски представители няма.

В Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред влиза само Димитър Янев от ГЕРБ-СДС, който е депутат от Пловдив-област.

Трима представители от Пловдив-област ще са в Комисията по земеделието, храните и горите – Веска Ненчева от БСП, Румен Йончев от „Изправи се БГ ! Ние идваме!“ и Танер Тюркоглу от „Има такъв народ“.

Зам.-председател на Комисията по образованието става депутатът от „Демократична България“ и бивш директор на Математическата гимназия доц. Ивайло Старибратов. В нея влизат още двама депутати от БСП – проф. Иво Христов и Веска Ненчева.

Зам.-шеф на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта ще бъде шахматистката Антоанета Стефанова от „Има такъв народ“ , която влезе в парламента от Пловдив. Член на комисията е доц. Ивайло Старибратов от ДБ.

Двама са зам.-председателите на Комисията по околната среда и водите от Пловдив област – депутатът от БСП Манол Генов, който беше преди години шеф на ВиК Пловдив и Младен Шишков от ГЕРБ. В комисията член е и бившият областен управител адвокат  Дани Каназирева, която влезе в парламента от Пловдив-област.

В Комисията по транспорт и съобщения  пловдивските представители са Пенчо Малинов от ГЕРБ- депутат от града и Васил Апостолов от „Има такъв народ“, който влезе от  17МИР.

Бившият кмет Иван Тотев е избран за зам.-председател на Комисията по дигитализация, електронно управление и информационни технологии.  Членове са съпратийците му от ГЕРБ-СДС  Пенчо Малинов и Димитър Янев.

Членове на Комисията по култура и медиите са трима народни представители от Пловдив-град – Манол Пейков от ДБ, Мария Капон от „Изправи се БГ! Ние идваме!“ и Тошко Йорданов от „Има такъв народ“.

Тошко Йорданов от ИТН ще е зам.-председател на Комисията за прякото участие на гражданите и взаимодействието с гражданското общество. В нея няма други пловдивски представители.

Манол Пейков от „Демократична България“ и Танер Али от ДПС ще представляват Пловдив в Комисията по политиките за българите извън страната.

В Комисията по здравеопазване няма нито един пловдивски депутат. Няма представители от града и областта също в Комисията по конституционни и правни въпроси, Комисията по икономическа политика, иновации и туризъм, както и в Комисията за контрол над службите за сигурност и Комисията по труда, социалната и демографската политика./ПловдивПрес

Още новини по темата

Депутатите създадоха 22 комисии, „Има такъв народ“ оглави най-важните

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...