Quantcast
Новини Пловдив » Здраве » Възстановеното КОВИД отделение на МБАЛ „Свети Пантелеймон“ прие днес първия си пациент
COVID-19 Здраве Пловдив

Възстановеното КОВИД отделение на МБАЛ „Свети Пантелеймон“ прие днес първия си пациент

Ковид отделението в МБАЛ "Свети Пантелеймон"
Ковид отделението в МБАЛ "Свети Пантелеймон"

Първия си пациент прие за лечение днес възстановеното ковид отделение на общинската МБАЛ „Свети Пантелеймон“. Преди обед PCR тестът на жена на средна възраст е отчел положителен резултат и тя е приета на лечение, заяви управителят на болницата д-р Константин Сапунджиев.

Като ковид отделение е трансформирано Първо вътрешно отделение, което се намира на 4-ия етаж на лечебното заведение. То бе за пациенти с коронавирус и при предишната вълна на инфекцията. Разполага с общо 30 легла, от които две реанимационни за тежки случаи.

„В технологично отношение сме доста по-добре оборудвани, а и лекарите вече натрупаха опит и смятам, че ще посрещнем по-уверени тази вълна на делта варианта. В болницата има и консумативи, но със сигурност ще са необходими и още. За момента разполагаме с достатъчно персонал, но прогнозите сочат, че пикът на вълната ще настъпи през септември, и тогава отново ще се обърнем с призив за набиране на доброволци“, каза още д-р Сапунджиев.

„Съгласно решение на Областния кризисен щаб общинската МБАЛ „Свети Пантелеймон“ е включена сред тези лечебни заведения, които ще поемат първите пациенти, лекуващи се от делта варианта на вируса, докато МБАЛ „Свети Мина“ този път е оставена в резерв. И в двете заведения има добри специалисти, които са натрупали опит в лечението на коронавирусната инфекция и ще бъдат в готовност да поемат и новозаразените с делта варианта на вируса“, коментира шефът на общинското здравеопазване д-р Калин Калинов.

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Кауза Пловдив
ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...